Hír
2022. november 02.

Az elhunytakra emlékeztek

Oroszlányban több évtizede hagyomány, hogy az önkormányzat és a városlakók közösen emlékeznek halottaikra.

Halottak napja alkalmából ökumenikus istentisztelettel és közös gyetyagyújtással egybekötött megemlékezést tartottak kedden délután a városi temetőben.

Karap Diána emlékező beszédében kiemelte: „Halottak napja van, a békesség napja. Azoké, akik lehunyták szemüket, de szeretetünkben megmaradtak. Bennünk élnek tovább. A nekünk hiányzókért lobog ma a gyertya lángja. Rájuk emlékezünk ma, a kegyelet napján, valós vagy jelképes fejfájuk mellett csendben megállva, lehajtott fővel. Halottak napja azért is különleges, mert ilyenkor nem csak a saját elhunytainkra emlékezünk, hanem mindazokra, akik előttünk jártak, és az életük, örökségük fontos mindnyájunk számára. Sokunknak bányász felmenői vannak, akik életüket áldozták a barna és fekete aranyért. Oroszlányban különösen fontos, hogy rájuk is emlékezzünk”.

A megható gondolatokat követően Farkas Etelka evangélikus lelkész, Börzsönyi Kornélia református lelkész és Király Ferenc római katolikus lelkipásztori kisegítő tartott ökumenikus istentiszteletet, majd Péter Dániel Kosztolányi Dezső és Juhász Gyula egy-egy versét szavalta el.

Végezetül a Bányász Himnusz hangjai után gyertyagyújtásra került sor elhunyt szeretteink közös emlékhelyénél.


Elérhetőségeink
  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere
Népszerű cikkek