Hír
2022. november 13.

Ünnepeltek a szociális dolgozók

Az Országgyűlés 2016-ban döntött arról, hogy november 12-ét a szociális munka napjává nyilvánítja.

jeles nap alkalmából az oroszlányi Önkormányzati Szociális Szolgálat ünnepséget szervezett a Sport étteremben. Az intézmény alapszolgáltatást biztosít a város közigazgatási területén étkeztetés és nappali ellátás keretében a bölcsődés és időskorú személyek számára. Továbbá hajléktalan, idős otthoni és átmeneti ellátást is biztosít a rászorulóknak.

Ellátottjaiknak és a szolgáltatásaikat igénybe vevőknek közel 110 munkatárs lelkiismeretesen és odaadóan nyújt segítséget a mindennapokban. A szociális munkához hitre, bátorságra, a rászorulók iránti nyitottságra és nagylelkűségre van szükség. A szombat délutáni ünneplés lehetőséget adott a kihívásokkal és nehézségekkel teli rohanó világunkban a megállásra, az odafigyelésre, a pozitív visszajelzésre, megerősítésre.

A rendezvény vendége, Rajnai Gábor alpolgármester a következő gondolatokat fejtette ki: „Magyarországon ma a szociális munkának különös jelentősége van, hiszen valamennyien tapasztaljuk, hogy egyre több a feladat és egyre nagyobb a közös felelősség. Oroszlányban ugyanúgy, mint az ország minden településén, nap, mint nap láthatjuk, hogy egyre több ember, egyre több család kerül olyan helyzetbe, hogy tartósan vagy átmenetileg szüksége van a támogatásra. Olyan országban élünk, ahol több mint négy millióan élnek a létminimum alatt, és ebből közel két millióan mélyszegénységben. Olyan országban élünk 2022-ben, ahol több tízezer gyermeknél az is kérdés, hogy megfelelő ellátáshoz, táplálékhoz jussanak, és ne éhesen kelljen élniük mindennapjaikat. Meggyőződésem, hogy Oroszlányban a szociális ellátás magas szintű, minden lehetőséget megragadva megfelelően szolgálja a rászorulókat, miközben egyre szűkösebb állami támogatással vagyunk kénytelenek ellátni ezeket a feladatokat”.

„Különleges helyzet a miénk, hiszen a városban több, mint százan dolgozunk a bölcsődétől az idősotthonig, és szolgáljuk Oroszlány lakosságának nagyon magas százalékát. Mégis úgy érezzük, továbbra is láthatatlanok maradunk addig, míg az, aki korábban nem tudott rólunk igénybe nem kénytelen venni szolgálatainkat. Az elismerésünk sokszor csak a tapsig jut el. Bizony, ebben az évben még az is kétséges volt, hogy ezt meg tudjuk-e tenni? Hogy továbbra is együtt legyünk, most tapsoljuk meg azokat, akik hosszú éveket töltöttek el ezen a területen, tapsoljuk meg az új kollégákat, és tapsoljuk meg magunkat, hogy még mindig itt vagyunk”- mondta Baráth Domonkos intézményvezető.

A beszédeket követően - a közalkalmazotti jogviszonyban eltöltött évek után - jubileumi elismerések átadására került sor.

40 éves szolgálatért elismerésben részesült: Sas Éva

20 éves szolgálatért elismerésben részesült: Fülesdiné Pálfi Judit, Szabóné Balaicz Anikó és Viczena Istvánné

10 éves szolgálatért elismerésben részesült: Andrási Szabina, Horváth-Auer Györgyi, Nagy-Cserhalmi Katalin, Papné Jenei Beáta és Ságiné Kincses Ágnes


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek