Hír
2022. november 16.

Roma közmeghallgatás, „köz” nélkül

Érdektelenség kísérte az Oroszlányi Roma Nemzetiségi Önkormányzat hétfői közmeghallgatását, melyen a négy képviselőn kívül mindössze két városlakó vett részt.

Az önkormányzat feladata a roma nemzetiségi közösség összefogása, érdekeik védelme és képviselete, a feladat és hatáskörébe tartozó közügyek települési szinten történő önálló intézése. Az ülésen Babai János elnök beszámolt a tavaly augusztus 28-a óta történt eseményekről.

2021.október 2-án volt egy fórum a Csillagpont házban, a Nyíres dűlőben, az útkarbantartással, a szemétgyűjtéssel kapcsolatban várták a javaslatokat, de a megbeszélésen csupán 4 fő volt jelen a kint lakók közül. Itt a vízellátás is probléma, egy ideig a tűzoltóság töltötte a kutakat bizonyos összegért. Az út minősége miatt később már nem tudtak kimenni. Beszéltek a tűzoltóparancsnokkal, aki elmondta, nem csak az út, hanem a belógó ágak is gondot okoznak. Tárgyaltak többször a víz probléma megoldásával kapcsolatosan, ugyanis a Német-dűlői kút messze van az ott lakóktól, sokaknak megterhelő, míg elmennek a kútig, mivel sok az idős, beteg ember.

Továbbá elhangzott, hogy a Nyíres-dűlőben folyamatos probléma a felgyülemlett szemét, melynek következményeként megjelentek a patkányok. A szemétgyűjtésre önkéntes munkát szerveznek, s a konténerekben történő hulladékszállítást követően elvégeztetik a rágcsálóirtást.

A roma önkormányzat a gyerekeknek idén is tervezi a mikuláscsomagok és karácsonyi ajándékok osztását a Nyíres-dűlőben és a Szent Borbála téren. A november 19-re tervezett roma bál azonban – szintén érdektelenség miatt – elmarad.


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek