Hír
2022. november 18.

Segítő telefon

Az oroszlányi Bihari Bianka Amina 3. osztályos kislány évek óta 1. típusú vércukorproblémával küzd.

Betegsége miatt az első két osztályt magántanulóként végezte, a 3. osztályt már iskolai keretek között tudta elkezdeni. Ez a tartós, állandó figyelmet igénylő állapot a családnak és a pedagógusnak is érzelmileg megterhelő, hiszen rosszullét esetén hatékony segítségnyújtás szükséges, mivel a gyermek nem érzi, hogy a vércukorszintje leesik.

A Yettel a Vöröskereszttel együttműködve egy Digitális Felzárkóztató Alap elnevezésű pályázatot indított. A gyermek érdekében Szmilek Zsuzsanna, a család szociális munkása sikeres pályázatot nyújtott be, melynek köszönhetően Bihari Bianka Amina egy Redmi Note mobiltelefon tulajdonosa lett.

A telefon egy app segítségével folyamatosan, 24 órás vércukorszintet tud mérni, melyhez a gyermek diabetológus szakorvosa egy szenzort fog felhelyezni. Ezáltal a napi 12 cukormérést nem kell elvégezni, a kislány minőségi gyermekkort, iskolai közösségi életet tud élni, tanárai és családja pedig biztonságban tudják őt.

A készüléket a „Segítő kezek” Vöröskereszt Szociális Intézménye képviseletében Hamburgerné Újvári Irén adta át október 18-án, az oroszlányi Önkormányzati Szociális Szolgálat épületében.


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek