Kultúra
2022. november 21.

Képzeletbeli utazás

Generációkon átívelő, a ma aktualitásaira is reflektáló, szórakoztató és egyben izgalmas, zenés produkcióval fogadta vendégeit az oroszlányi Kölcsey Ferenc Művelődési Központ és Könyvtár vasárnap este.

A színház szórakoztat, ismeretlen tájakra visz, történeteket mesél, elgondolkoztat és tanít. A Déryné Társulat elkötelezte magát amellett, hogy színvonalas színházi produkciókat hozzon létre, és hogy a színház élményét minél több emberhez juttassa el, a városoktól egészen a legkisebb falvakig. A Színház mindenkinek! szlogenen túl küldetésük fontos része, hogy a művészetet közelebb hozza a fiatalokhoz, megismertesse és megszerettesse velük.

A kiváló társulat már sokadik alkalommal látogatott el Oroszlányba, ezúttal a Holdbeli csónakos című művet vitte színpadra.

Weöres Sándor képzeletbeli utazása távoli, mégis ismerős tájakra repíti mindazokat, akik valaha is vágyakoztak az elérhetetlen után. Hiszen az álmok világába menekülni izgalmas dolog, így tesz a főszereplő, Pávaszem kisasszony is. A makrancos királykisasszony kérői elől menekülve megszökik otthonról, és a sok kalandozás és üldözés közben folyton távoli szerelme, a holdbeli csónakos után vágyódik.

Az előadás mesebeli barangolásra és fantasztikus utazásra csábítja a közönséget, ahol Pávaszemmel együtt nagy utat járhatunk be, testben és lélekben egyaránt, hogy aztán együtt észrevegyük, a jó dolgok ott vannak az orrunk előtt, csak néha nem vesszük őket észre.

“Weöres Sándor a XX. század nagy magyar zsenije. Költőóriás. Költészete zene, drámái a régi magyar színházi tradíció transzformált felfrissülései. A holdbeli csónakos költői látomás: költői színház kicsiknek és nagyoknak” – vallja a darab rendezője Pataki András.

Az előadás a Déryné Program támogatásával valósult meg.


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek