Kultúra
2022. november 29.

Rejtőzködők klubja

Érdekes ifjúsági regénnyel ismerkedhettek meg azok a könyvbarátok, akik részt vettek az oroszlányi Kölcsey Ferenc Művelődési Központ és Könyvtár „Így írnak Ők” című sorozatának idei utolsó előadásán.

Az író-olvasó találkozó vendége ezúttal Dr. Gödölle Zoltán kardiológus főorvos volt, aki nemrég megjelent könyvét mutatta be. A „Rejtőzködők Klubja, avagy Írószerek kalandjai a Rózsaparki iskolában" címmel írt mozgalmas ifjúsági regényében emléket állít vicces és kevésbé vicces történetekkel régi iskolájának. A szerzővel a mű megszületéséről és a benne rejlő kalandokról Kakuk Tamás, a Tatabánya Alkotó Művészeiért Alapítvány elnöke beszélgetett.

A könyv írója 24 éves koráig Ferencvárosban élt, 1979-óta tatabányai lakos. Azóta rehabilitációs végzettségének köszönhetően kisiklott életű és egészségű emberekkel foglalkozik. Mint elvált szülők gyermeke kívülről-belülről ismeri a szülői és nevelőszülői játszmákat.

Általános iskolás fiainak kérésére kezdett fejből mesélni és a történet majdani fordulatainak meghatározásához jegyzeteket készíteni. Mikor 2019 nyarán a Pozsonyi Pagony Kiadó ifjúsági regénypályázatot írt ki, e vázlatokat egybe boronálta, és 10-100 éves olvasók számára összefüggő történetté kanyarította.

A felolvasásokkal színesített beszélgetés végén a szerző megajándékozta könyvével a hallgatóságot.


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek