Hír
2022. december 01.

Átadták a mászófalat

Szerdán délután ünnepélyes keretek között adták át az oroszlányi Hunyadi Mátyás Általános Iskola új sporteszközét.

Az eseményt megtisztelte jelenlétével dr. File Beáta jegyző is.

Az Oroszlányi Hunyadi Mátyás Általános Iskola alapítványa 2 millió forint értékben mászófalat épített az alsó tagozatos tornateremben. Az almamáter erre a célra a TESCO pályázatán 400.000 forintot nyert, a fennmaradó összeget alapítványuk támogatói adták össze.

Fehérvári Mónika intézményvezető és Vasi Melinda, a Szülők és Pedagógusok a Gyermekekért Alapítvány elnöke örömmel számolt be arról, hogy egy szabványos traverz mászófallal gazdagodott iskolájuk, melynek használatához oktatást és szakkönyvet is biztosítottak részükre.

Az általános iskolai tanterv lényegében azt a feladatot írja elő, hogy a gyermekek egyedi fejlődését a játék és a sport segítségével kell támogatni, valamint hogy biztosítani kell a szociális tapasztalatok lehetőségét, ami a boulderezéssel és a mászással ideálisan megvalósítható: így a szellemi és testi fejlődés egyaránt megvalósul.

A koordináció, az észlelés, valamint a psziché és a test is fejlődik, és ez a tevékenység szinte minden alapvető mozgásformát lefed. A boulderezés és a mászás minden mozgásszerv izomzatát erősíti, és alapvető mozgási tapasztalatokat nyújt. Ezen kívül az olyan szociális képességek, mint a felelősségvállalás, az együttműködés és a sportszerűség, ezen sportágak elemi alkotórészét képezik.


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek