Hír
2022. december 04.

Advent jegyében

A legszebb ünnepre készülve, ismét hangulatos programokkal várta a városlakókat szombaton délután a Kölcsey Ferenc Művelődési Központ és Könyvtár.

Az intézmény aulájában „Apróságok adventje” elnevezéssel, ünnepváró kreatív kézműves foglalkozás hívogatta a gyerekeket délután, melyen papír és zsenília drót felhasználásával mézeskalács, hóember, jegesmedve figurákat és mikulás formájú édességtartót készíthettek. A lurkók nagyon élvezték, hogy szabadon vághattak, ragaszthattak, díszíthettek, s hamar el is készültek a szebbnél szebb alkotások. Öröm volt látni, hogy mindenki jól érezte magát, s hogy mennyire izgultak néhányan, mert még soha nem vettek részt ilyen programon.

A Szent Borbála tér is immár teljes díszbe öltözött, az ünnepi fények mellett forralt bor, kürtőskalács, lángos illata és adventi vásár fogadta a látogatókat.

Advent nem csak a fizikai készülődést hordozza magában, ilyenkor nem csupán az utcákat és otthonokat töltik meg fénnyel a csillogó gyertyák, hanem a szívekbe is fény, szeretet, öröm és béke költözik. Az ünnepi műsorban fellépők is ezt próbálták a színpadra varázsolni, hiszen táncprodukciójuk is erre épült fel.

A Bránicska Gyermek Néptánccsoport polkát, kanásztáncot és szlovák népi énekeket adott elő, majd a Szenior Örömtánc hölgyei a közönséget is bevonva kellemes, könnyed dallamokra ropták vidám táncaikat.

A DanceReform Showtánc Egyesület előadásában a karácsony igazi értelmét lelhettük fel, ami nem más, mint a szeretet. Produkciójuk mottója is ez volt: szeress feltétel nélkül, azzal hála lesz a lelkedben.

Őket követte a Cirill Táncstúdió növendékeinek látványos karácsonyi egyveleg táncműsora, majd végezetül a Silhouette Balett lépett a szabadtéri színpadra. Tartalmas előadásukban XVIII. századi, korhű ruhákba öltözve Charles Dickens: Karácsonyi ének című regényének színpadi táncos, adaptációs részletét adták elő.

A rendezvényen készült fotógaléria itt látható: https://oroszlany.hu/media/fototar/2022/12/03/advent-2


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek