Hír
2022. december 11.

Advent a Kölcseyben

Szombaton délután folytatódott a VII. Oroszlányi Adventi Kulturális Programsorozat a Kölcsey Ferenc Művelődési Központ és Könyvtár szervezésében.

A szervezők az esős időjárás miatt minden programot az intézményben tartottak meg.

Az aulában ismét kézműves foglalkozás várta apróságokat, melyen karácsonyfa és hóember figurás asztali díszeket, valamint különleges technikával, ragasztólakk segítségével mécses tartót készíthettek a gyerekek.

A kiállítóteremben „Színekbe öntött érzelmek” címmel Szedlákné Raffai Éva helyi festőművész 60 darab alkotását Salamonné Helter Erika képzőművész ajánlotta az érdeklődők figyelmébe, zongora és hegedű hangjainak kíséretében.

Ezt követően a zsúfolásig megtelt színházteremben táncos, zenés, igazi adventi hangulat vette kezdetét. Elsőként a Hébé Alapfokú Művészeti Iskola 80 tehetséges növendéke az adventi ünnepkörhöz kiválasztott produkciók mellett az idei versenygyakorlataik „téliesített” változatából is nyújtott egy kis ízelítőt.

A folytatásban a Hunyadi Mátyás Általános Iskola 3. osztályos tanulói Karácsonyi varázslat című verses, zenés, táncos műsorukat adták elő, majd a József Attila Általános Iskola diákjai – szintén verses, zenés előadásukkal – a karácsonyi csodát vitték színpadra, melyet, klarinéttal, kórussal és egy balett koreográfiával is színesítettek.

Az ünnepi időszak a reményteli várakozásról, a szeretetről és a lelki békéről szól, ehhez kapcsolódva adott elő dalokat Kiss Krisztofer, a helyi Médiacentrum szerkesztője.

A fergeteges rendezvény zárásaként a latin táncoké volt a főszerep, a lelkes, életimádó lányokból és asszonyokból álló oroszlányi Bius Zumba Team jóvoltából.

Az eseményeken készült fotógaléria itt látható: https://oroszlany.hu/media/fototar/2022/12/10/advent-3


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek