Hír
2022. december 13.

Mindenki karácsonya

Hagyomány Oroszlányban, hogy a Vöröskereszt karácsony előtt ajándékkal kedveskedik az iskolás gyermekeknek.

Izgatott gyerekzsivaj töltötte meg hétfőn délután a Kölcsey Ferenc Művelődési Központ és Könyvtár színháztermét, ahol Hamburgerné Újvári Irén, a Vöröskereszt megyei igazgatója és Tölgyesi Tímea, oroszlányi járási koordinátor köszöntötte azt a 280 általános iskolás diákot, akik nehéz anyagi körülmények között élnek, továbbá a városunkban elszállásolt 19 ukrán gyermeket is.

Lazók Zoltán polgármester a következő gondolatokkal üdvözölte a 22-ik alkalommal megrendezett Mindenki karácsonya című gála résztvevőit: „Nem sokára megszólal a karácsonyi csengő, amelynek hangja a családot, az otthon melegét juttatja eszünkbe. Ismét gondolhatunk szeretteinkre, barátainkra, és figyelhetünk arra, hogy mit nyújthatunk azoknak, akik fontosak a számunkra. Ez a mi legemberibb értékünk. Nem a drága ajándékok jelentik szeretetünket, hanem hogy önmagunkból mit adhatunk önzetlenül. Az ember nemcsak saját magáért él. Harmóniát tud teremteni a környezetében, mindenekelőtt családjában, és ezt a belső érzést kisugározza a barátok felé is. Figyeljetek hát arra, hogy a szeretet lángja ne csak néhány napig, az ünnep idején éljen a szívetekben, hanem a hétköznapokon is megmaradjon.

Éljetek úgy, hogy szeretettel viseltessetek embertársaitok iránt, hogy életetekben ne legyen helye a haragnak és a gyűlölködésnek”.

A városvezető szívhez szóló intelmei, és karácsonyi jókívánságai után a Silhouette Balett táncosai varázsoltak ünnepi hangulatot a színpadra.

A rendezvény végére meglepetésként betoppant a Mikulás is egy krampusz kíséretében, és minden gyermeket megajándékozott egy-egy édességeket tartalmazó csomaggal.


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek