Kék hírek
2022. December 16.

Résen voltak a szomszéd nénik

Az oroszlányi rendőrök befejezték a nyomozást azzal a nővel szemben, aki idős ismerősével pénzt vetetett fel.

Az Oroszlányi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának munkatársai büntetőeljárást folytattak egy 40 éves nő ellen. A helyi lakos 2022. május 10-én megjelent a 83 éves ismerősénél, akivel két esetben is meghatalmazást írattatott alá, hogy a sértett nevében a banktól pénzt vegyen fel. Az elkövető két bankban is benyújtotta a meghatalmazást, azonban az ügyintézők azokat elutasították, mivel az aláírás minták nem egyeztek.

Ennek hatására a csaló az áldozatot rávette, hogy kísérje el őt a bankba, ahol sikerült 1 millió forint készpénzt felvennie. Eközben a szomszédok riasztották egymást, illetve az idős hölgy rokonait is értesítették. Az áldozat haza térésekor az egyik szomszéd számon kérte a 40 éves nőt, hogy mit keres a sértettnél, és őt órákkal ezelőtt hová vitte.

A nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki az elkövetőt, aki beismerte tettét, ellene csalás miatt indult büntetőeljárás. Az ügyben a rendőrség a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat vádemelési javaslattal küldte meg a Tatabányai Járási Ügyészségnek.

Forrás: police.hu


Elérhetőségeink

 • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
  Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
  +36 (34) 361-444
  hivatal@oroszlany.hu
 • A honlap tartalmáért felelős vezető:
  Lazók Zoltán
  Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek