Hír
2022. december 17.

Jótékonysági zongoraest

Filmvetítéssel kezdődött pénteken este Kilin Dávid jótékonysági zongoraestje az oroszlányi Kölcsey Ferenc Művelődési Központ és Könyvtár színháztermében.

A megjelenteket – köztük Lazók Zoltán polgármestert, Szabó Mihály alpolgármestert és dr. File Beáta jegyzőt – az est műsorvezetője, Kiss Krisztofer köszöntötte.

A példaértékű rendezvénnyel Kilin Dávid valójában az első saját koncertjére is készült, mely egyfajta összefoglalója az elmúlt 13 évének. Annak a 13 évnek, melyben volt néha hullámvölgy, azonban végül mindig a zongora mellett kötött ki. Egy percig se bánta meg azt, hogy anno, 6 éves fejjel leült és az alapoktól elkezdve megtanult zongorázni, felépítve egy utat.

Mint elhangzott, rengeteget köszönhet zongoratanárának, Spisák Péternek, aki jóban-rosszban mellette állt, egyengette, terelgette útját a művészetben. Komolyzene-tanárként Dávid mellett állt akkor is, amikor ő lázadóként a könnyűzene felé fordult.

Az előadó a jótékonysági rendezvényt a VIDd Többre Alapítvány támogatására szervezte, mely 2018-ban kezdte meg munkáját a Marosi család kezdeményezésére. Elsődleges céljuk, hogy beteg gyermekük, Vid fejlesztésére és terápiás kezelésére gyűjtsenek anyagi támogatást, ezzel biztosítva számára az elérhető, legteljesebb életet.

Az egy órás műsor repertoárjában felcsendültek szerelmes művek, magyar és külföldi könnyűzenei feldolgozások, továbbá a meghitt, nyugodt, melankolikus hangulatból kizökkenve két ifjú énekes vendég, Dallos Zoltán és Mátis Csenge is színpadra lépett.

Az est zárásaként pedig a Michael Jackson és Lionel Richie tollából származó, We Are The World című dal hangzott el, mely a jótékonykodás, összefogás himnuszaként terjedt el világszerte. Az utolsó produkció tartalmában gyönyörűen összefoglalta azt a célt, melyet Kilin Dávid a hálás közönséggel közösen igyekezett elérni, hogy segíteni tudjanak.

A jótékonysági koncertnek köszönhetően közel 300.000 Ft gyűlt össze, melyet a rendkívül tehetséges zenész nyújtott át az alapítvány számára.


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek