Hír
2022. december 21.

Évzáró közgyűlés

A Pons Danubii Európai Területi Társulás 2022. december 20-án tartotta idei utolsó közgyűlését az észak-komáromi városházán. A rendezvényen Oroszlány városát Dr. Molnár Miléna aljegyző képviselte.

Az októberi szlovákiai helyhatósági választásokat követő első ülésen tájékoztatták a tagtelepülések képviselőit a választások eredményéről és bemutatkozott Halász Béla, Gúta (Kolárovo) újonnan megválasztott polgármestere.

A közgyűlésen Bara Zoltán a Pons Danubii Európai Területi Társulás igazgatója beszámolt az előző közgyűlés óta eltelt időszak eseményeiről és a résztvevők egyeztetést folytattak a Szlovákia- Magyarország Együttműködési Program keretében 2023 tavaszán megnyíló pályázati lehetőségekről.

Az igazgató részletes tájékoztatást adott a 2021. májusa óta működő, határon átnyúló kerékpárkölcsönző rendszer üzemeltetési tapasztalatairól is. A KOMBIbike rendszer keretében 130 db kerékpárból és 195 dokkolóból álló kerékpárkölcsönző rendszer került kiépítésre a határ menti térségben. Magyarországon Kisbér, Oroszlány, Tata, Komárom, míg Szlovákiában Észak-Komárom (Komárno), Ógyalla (Hurbanovo), Naszvad (Nesvady), Gúta (Kolárovo) és Érsekújvár (Novy Zámky) településeken.

A Pons Danubii Európai Területi Társulás 2023. évi költségvetését illető kérdésekben 2023. január végén folytatódik az egyeztetés.


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek