Egészség
2022. December 30.

Vérüket adták

113 fő nyújtotta önzetlenül karját december 29-én a Magyar Vöröskereszt által szervezett hagyományos téli véradáson az oroszlányi művelődési központ kamaratermében.

Az egészségügyi szabályok betartása mellett – hőmérőzés, kötelező maszkhasználat – zökkenőmentesen zajlott a véradás. A helyiek mellett a járás több települését is képviselték azok az önkéntesek, akik valamennyien arra vártak, hogy segíthessenek rászoruló embertársaikon.

Tölgyesi Tímea, oroszlányi járási koordinátor köszönetét fejezte ki a véradóknak a segítségükért, a türelmükért és nem utolsó sorban a Kölcsey Ferenc Művelődési Központ és Könyvtárnak, hogy ismét helyet biztosított az életeket mentő véradásnak. A Magyar Vöröskereszt vitaminokat tartalmazó italokkal, az Országos Vérellátó Szolgálat lencsével ajándékozta meg a donorokat.

A vérre nagy szükség van, hiszen nélkülözhetetlen a rászoruló betegek gyógyításában, az életmentésben. Ennek érdekében jövő tavasszal, áprilisban ismét várják majd Oroszlányban is az egészséges véradókat.


Elérhetőségeink

 • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
  Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
  +36 (34) 361-444
  hivatal@oroszlany.hu
 • A honlap tartalmáért felelős vezető:
  Lazók Zoltán
  Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek