Tánc-Zene
2023. január 13.

A klasszikus zene vonzásában

Péntek este megkezdődött az „Én zeném” sorozat idei évadja a Kölcsey Ferenc Művelődési Központ és Könyvtár kiállítótermében.

A szépszámú hallgatóságot Körtvélyfáy Zoltán intézményvezető helyettes köszöntötte, majd átadta a szót a meghívott vendégnek, Matolcsiné Takács Ágnes nyugdíjas énekpedagógusnak.

Az előadó Tatabányán született, 1951-ben költözött családjával Oroszlányba. Már 8 éves korában zongorázott, a zeneiskolában Kasznár József tanár úr növendéke volt. Az első komolyabb mű, amit megtanult Beethoven: Für Elise darabja. A középiskolát a tatai Eötvös József Gimnáziumban végezte, ahol az énekkarban is szerepelt. Ebben az időben meghatározó volt számára a beat megjelenése. Kedvenc zenekarai az Illés együttes és a Beatles. Érettségi után az oroszlányi Arany János Általános Iskolában képesítés nélküli nevelő, majd az egri Tanítóképző Főiskolán magyar-ének szakon diplomázott. A főiskolai évek után szaktanárként és énekkar vezetőként tevékenykedett. Nyugdíjasként sem unatkozik, a 11 éve alakult Szíjj Irma Kamarakórus lelkes tagja.

Másfél órás előadása igazi barangolást nyújtott a klasszikus zene világában, hiszen a legnevesebb hazai és külföldi szerzők művei kerültek bemutatásra. Kodály Zoltán és Liszt Ferenc egy-egy zeneműve mellett felcsendültek Handel, Vivaldi és Beethoven remekei is.

A rendkívül tartalmas műsort a közönség vastapssal hálálta meg.


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek