2023. január 13.

Változott a jogszabály!

Az egyes egyetemes szolgáltatási árszabások meghatározásáról szóló 259/2022. (VII.21.) Korm. rendelet 7/A.§-a megteremtette a lehetőséget, hogy a többgenerációs családi házban élők is rezsicsökkentett áron jussanak hozzá a földgázhoz.

A kedvezmény igénybevételének feltétele, hogy a társasháznak, lakásszövetkezetnek nem minősülő ingatlanon belül több, de legfeljebb négy - az országos településrendezési és építési követelményekről szóló 253/1997. (XII. 20.) Korm. rendelet 105.§-a szerinti - önálló lakás rendeltetési egység található és csak egy közös gázórával rendelkeznek.

A rendeltetési egységek számáról a települési önkormányzat jegyzője kérelemre hatósági bizonyítványt állít ki. A hatósági bizonyítvány kiállítása céljából helyszíni szemle megtartására kerül sor.

A 2023. január 10. napján hatályba lépő jogszabályváltozás alapján, abban az esetben is igénybe vehető a kedvezmény, ha az önálló mérési pontot (felhasználási helyet) képező, a társasház alapító okirata szerinti társasházi albetéten belül több, de legfeljebb négy, az országos településrendezési és építési követelményekről szóló 253/1997. (XII. 20.) Korm. rendelet 105. §-a szerinti lakás rendeltetési egység található.

A kérelem jelen tájékoztató mellékleteként letölthető, illetve az Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal ügyfélszolgálatán személyes átvehető.

A kérelem postai úton, E-papíron keresztül - https://epapir.gov.hu/ - vagy a Közös Önkormányzati Hivatal Adócsoportjánál személyesen is benyújtható.

További kérdés esetén az alábbi elérhetőségeken állunk szíves rendelkezésükre:
  • személyesen, ügyfélfogadási időben: Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal, földszint 3. iroda – Dr. Erdélyi Helga
  • telefonon: 34/361-444/ 109. mellék – Dr. Erdélyi Helga

Dr. File Beáta
Jegyző



Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek