Hír
2023. január 16.

Krimi a színpadon

Nagy érdeklődés mellett került bemutatásra vasárnap este Jánosi Ferenc: Szemet szemért című darabja az oroszlányi Kölcsey Ferenc Művelődési Központ és Könyvtár színháztermében.

Napjainkban alig születik kortárs színdarab, dráma. Ha mégis ír valaki, akkor az esetek nagy többségében a fiókban marad, nem kerül bemutatásra. Éppen ezért az előadás több szempontból is különleges volt: a krimi műfaja ritka a színpadokon, ráadásul ezt a darabot kifejezetten a Déryné Társulatnak írták, akik már sokadik alkalommal látogattak el Oroszlányba.

A „Szemet szemért” című thrillerszerű krimit abszurd, sőt misztikus elemek is behálózzák. A sztori egy faluban történt gyilkosság anatómiájának tekinthető, ugyanis a nyomozás során emberi drámák sokasága bontakozik ki benne. A nyomozást egy elszármazott rendőrfőnökre bízzák, aki évtizedek óta nem járt a falujában. Pedig a női főszereplőhöz annak idején fűződött viszonya egy abortuszba került, s mióta eltávozott, szülőhelye lakói között is alaposan átrendeződtek a kapcsolatok. Az eleve fojtó légkörű cselekményt, a lelki vívódásokat Kis Domonkos Márk rendező meglehetősen újszerű - sakktáblára hasonlító -, úgynevezett háromdimenziós díszletben játszatta, illetve jelenítette meg.

Az előadás a Déryné Program támogatásával valósult meg.


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek