Hír
2023. January 27.

Karikatúra és kávéillat

Közel félszáz érdeklődőt vonzott a Kölcsey Ferenc Művelődési Központ és Könyvtár idei első „Műélmény Kávézó” programja csütörtökön délután.

A „Betekintés a karikatúra világába” című beszélgetés vendégeivel: Bódi Kati képzőművésszel, Szerényi Gáborral, a Magyar Nemzet "Lugas" mellékletének grafikusával, valamint dr. Halász Géza karikatúristával Körtvélyfáy Zoltán közművelődési szakember folytatott rendkívül érdekes eszmecserét.

Az elmaradhatatlan, illatos és zamatos – most éppen jávai és costa ricai - kávékülönlegességek kortyolgatása közben az előadók olyan kérdéseket feszegettek, mint a karikatúra magyarországi helyzete, társadalmi elismertsége, a szakma önérvényesítési lehetőségei, tovább a stílus irányzatok és munkamódszerek.

A házigazda intézményben múlt héten nyílt karikatúra kiállítás képeiről is meglepő gondolatokat fogalmaztak meg, melyeket ironikus humorral tálaltak a közönségnek. Persze, a humor mellett komoly problémákra is rávilágítottak. Az iskolákra, a képzésre, a cenzúrára, napjaink sajtótermékeire, és magára, az egész szakma jövőjére….


Elérhetőségeink

 • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
  Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
  +36 (34) 361-444
  hivatal@oroszlany.hu
 • A honlap tartalmáért felelős vezető:
  Lazók Zoltán
  Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek