Hír
2023. February 01.

Zajjal járnak a kivitelezési munkálatok

Az MVM Zöld Generáció Kft. beruházásában 15 db, 0,5 MW teljesítményű fotovoltaikus naperőmű létesül a Vértesi Erőmű területén. A kivitelezési munkálatokat várhatóan 2023. február 6-án kezdi az Electric Four Zrt.

Az erőművek helyszíne a Vértesi Erőmű 1-es zagykazettájának teteje. A megadott helyszínen cölöpölt fém tartószerkezeten kerülnek elhelyezésre a PV panelek, melyek termelését a parkokban elhelyezett transzformátorokon keresztül két kapcsolóállomás gyűjti össze. A kapcsolóállomások termelői vezetéken keresztül csatlakoznak a CHP-Invest Kft. Oroszlányi Erőművének "Kéntelenítő" nevű kapcsolóállomásába. A termelt energia az Erőmű belső hálózatán kerül kitáplálásra a hálózatba.

A munkavégzés céljából a felvonulás megtörtént, jelenleg az organizációs terület kialakítása van folyamatban. A tényleges fizikai munkavégzés a tartószerkezet cölöpeinek leütésével kezdődik, várhatóan február 6-án. A munkafolyamat során az acél cölöpök leveréséhez gépi erő szükséges, amely zajhatással jár. Az említett tevékenység várhatóan március végéig tart, munkanapokon 08:00-18:00 óráig.

A tartószerkezet kiépítése után ekkora zajterhelésű munka nem fog történni, de a környéken a munkagépek, teherautók forgalma jelentős lesz. Kábelfektetések során a kivitelező törekszik a kiporzás megakadályozására, csökkentésére.

A teljes munka előreláthatóan 2023.augusztus végéig tart.Elérhetőségeink

 • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
  Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
  +36 (34) 361-444
  hivatal@oroszlany.hu
 • A honlap tartalmáért felelős vezető:
  Lazók Zoltán
  Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek