Mozaik
2023. február 17.

Alkotói pályázat

Az előző évek hagyományait követve az Országos Tűzmegelőzési Bizottság 2023-ban immár 10. alkalommal hirdeti meg alkotói pályázatát iskolások körében. A pályázat célja, hogy kreatív alkotásokon keresztül mutassák be a tűzvédelem fontosságát, a lakástüzek megelőzését az ahhoz kedvet érző gyerekek.

Az alkotások központi témája a füstérzékelő. Ezt a tűzoltó hivatás megjelenítésével, a tűzesetek, káresemények megelőzésének fontosságát kiemelő alkotással, vagy bármilyen más, ötletesen elkészített, a tűzvédelem jelentőségét hangsúlyozó művel lehet bemutatni.

Az iskolások három korcsoportban, 6-10 éves, 11-14 éves, valamint 15-18 éves korcsoportban küldhetnek be alkotásokat három kategóriában: szabadkézi rajz, egyéb kézműves alkotás és videó.

Komárom-Esztergom vármegyében a pályaműveket április 21-ig lehet benyújtani a hozzájáruló nyilatkozattal együtt, előzetes egyeztetés után személyesen, a Komárom-Esztergom Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon (2800 Tatabánya, Szent Borbála út 16.), postai úton vagy e-mailen, a korcsoport és kategória-megjelöléssel.

A területi versenyen első helyezést elért alkotások automatikusan részt vesznek az országos versenyen is, amelynek díjait 2023 júniusában Budapesten adják át. Az országos verseny győztesei külön díjazásban részesülnek. Az az iskola, ahonnan országosan a legtöbb pályázatot nyújtják be, elnyeri a „Legkreatívabb iskola 2023” címet, és ez együtt jár a tűzoltóság egyszeri, az intézményben tartandó bemutatójával.

Kapcsolódó dokumentumok:

Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek