Sport
2023. február 21.

Elkezdődött a felkészülés

Az OVSK ifjú súlyemelői elkezdték 2023. évi felkészülésüket.

Február 17-én, Budapesten a REAC súlyemelő termében rendezték meg az ifjúsági válogatott kötelező felmérő versenyét az U15-17-es világbajnokságra készülők számára. Az oroszlányi egyesületet a 16 éves Zolnai Lénárd és meghívottként a 18 éves Mikhel Eszter képviselte.

Mindkét versenyző maximálisan kitett magáért. Lénárd 87 kg-ot szakított és 120 kg-ot lökött a 61 kg-os súlycsoportban. Lökés gyakorlata kétszer is jobb volt a jelenleg fennálló országos csúcsnál, amiért a Magyar Súlyemelő Szövetség Elnöke is dicséretben részesítette. Eszter is szépen teljesített, 81 kg-ot szakítva, 95 kg-ot lökve, 176 kg-os összteljesítményt ért el.

Február 18-án, Szombathelyen, Vas Vármegye Bajnokságán a két tehetséges súlyemelő mellett az OVSK két legfiatalabb versenyzője is részt vett. Kölyök korcsoportban Németh Rudolf, serdülőként Zolnai Rajmund indult. Rudi remekül helytállva 89 pontot ért el, Rajmund pedig megjavította eddigi legjobb teljesítményét.

„Összességében nagyon örülök és gratulálok a versenyzőimnek, hiszen mind a négyen első helyezést értek el a korosztályukban és a súlycsoportjukban, így Vas vármegye bajnokai lettek” – mondta Bagócs János edző.

Az oroszlányi súlyemelők legközelebb a február 25-én, 13 versenyzővel a fővárosban megrendezésre kerülő Baczakó Kupán vesznek részt.


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek