Tánc-Zene
2023. február 27.

Évadnyitó koncert

A közönség már megszokhatta, hogy az Oroszlányi Bányász Koncert Fesztivál Fúvószenekar minden év elején megörvendezteti a várost egy nagyszabású koncerttel.

Szombaton este is igazán nívós repertoárral várták a zenekedvelőket a Kölcsey Ferenc Művelődési Központ és Könyvtár színháztermében megtartott évadnyitó koncertjükön.

A szép számú hallgatóságot az est háziasszonya, Móri Ildikó köszöntötte, majd Lazók Zoltán polgármester osztotta meg gondolait a közönséggel: „ A minőségi zene egyre inkább kiváltsággá válik, annak művelői pedig kiváltságossá. Márpedig a mai rohanó, személytelenebbé váló világunkban elengedhetetlen, hogy értékeinket ne csak emlékezetünkben, hanem hagyományainkban is megőrizzük. A fellépő zenekar tagjai igazi értékteremtő közösséget alkotnak, melynek eredményeként mi is kiváltságosnak érezhetjük magunkat, hiszen koncertjeik igazi kikapcsolódást, feltöltődést nyújtanak számunkra.”

Ezt követően Román Géza és Záray Viktor vezényletével elkezdődött a két felvonásos koncert. Felcsendültek klasszikus és kortárs zenei művek, filmzenék, francia sanzonok. Többek között olyan felejthetetlen művek hangzottak el, mint Az Operaház fantomja, a Cabaret, a Rendőrakadémia induló, Mary Poppins, a Notre Dame-i toronyőr, valamint a Paris Montmartre.

A fergeteges koncert az elmaradhatatlan Oroszlányi indulóval zárult, melyet a hálás publikum állva tapsolt végig.


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek