Sport
2023. március 05.

Nem sikerült a bravúr

Három negyeden keresztül szorongatta a Falcót az OSE, az utolsó tíz percben viszont eldöntötte a meccset az éllovas.

MVM-OSE Lions – Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 75-87 (24-22, 14-13, 22-26, 15-26)

OSE: Dimitrijevics 24/6, Barnjak 27/15, Carev 2, Calloway 6, Krestinin 5. Csere: Ruják 5/3, Illés M. 4, Mucza 2, Henry -, Dorogi -.

Falco: Pot S. 7/3, Brown 7, Kovács B. -, Tiby 22/9, Keller 8. Csere: Perl 18/6, Cowels 11/9, Barac 6/3, Krivacevic 4, Sövegjártó 4.

A listavezető Falco-Vulcano Energia KC Szombathelyt fogadta az MVM-OSE Lions az élvonal alapszakaszának 22. fordulójában.

Pot és Krestinin váltott gyorsan kosarat, majd Pot két büntetőjére Barnjak is egy duplával felelt. Barnjak ismét villant, triplájával átvette a vezetést az OSE, majd Tiby büntetőit Dimitrijevics egy sikeres büntetője és akciója követte (10-6). Tartotta három-négypontos előnyét az OSE a negyed közepére már öt faultnál járó ellenféllel szemben (14-11). Dimitrijevics triplájával ötre nőtt a hazai előny, de gyorsan visszajött egy pontra a Falco (19-18). A negyed utolsó percében a vezetést is visszavették a szombathelyiek, de Dimitrijevicsé volt az utolsó szó, aki egy hármassal zárta le az első tíz percet (24-22).

A szoros csata a második negyedben is folytatódott: Cowels triplájával és Barac kettesével már a Falco vezetett, de Barnjak távolija egyenlítést ért (27-27). Illés és Perl célzott jól, majd Barnjak és Ruják is elsüllyesztett egy-egy duplát, amire két percen keresztül nem érkezett Falco-válasz – de az OSE sem tudott élni a Falco-hibák adta lehetőséggel, így Tiby és Sövegjártó révén újra egyenlítettek a vendégek (33-33). Barnjak harmadik triplája is célba ért, ismét előnybe kerültek a hazaiak, akik 38-35-ös fórral mehettek a nagyszünetre.

A második félidőt ugyanott folytatták a csapatok, csak ponterősebben: már az első három perc után tizennégy pontot jegyezhettünk, egyenlő elosztásban. Tiby hármasát Pot triplája követte egy kisebb szünetet követően, amivel egyenlítettek a vendégek (45-45). Dimitrijevics és Calloway megmozdulásával viszont már ismét öttel vezettek a hazaiak. Közelített a Falco, viszont Ruják is kintről vette be a gyűrűt, majd Dimitrijevics kettesével már héttel is vezettek az oroszlányiak – a Tiby, Cowels, Perl trió egy perc alatt egyenlített (58-58). Egálnál fordultak a negyed utolsó percére a csapatok, amikor Brown értékesített egy kettest, ráadásul egy büntetőt is dobhatott, így hiába Barnjak újabb kosara, immár a Falco kezdhette előnyből a következő, egyben utolsó negyedet (60-61).

Cowels és Barac triplájával indult az utolsó tíz perc, ami megfogta a hazaiakat: az első négy percében Krestinin egyetlen büntetőjén kívül nem jegyeztek pontot (61-67). Keller két dobást értékesített a vonalról, Calloway kettesével zárkózott az OSE. Könyörtelenül kihasználta a hazaiak hibáit a Falco – Tiby előbb két jó büntetővel, majd egy triplával büntetett (63-74). Ismét a Falco légiósa dobott egy triplát, amivel már eldőlni látszott a meccs (66-79). Két perc volt vissza, de már nem tudott tízen belülre jönni az OSE – 87-75-re győzött a vendég együttes.

Hiába volt a válogatott szünet adta felkészülési lehetőség, az optimista edzői nyilatkozat, az OSE nem tudott meglepetést okozni hazai pályán a Falco ellen.

Forrás: BB1.hu


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek