Kék hírek
2023. március 09.

Tekerj velünk!

A Komárom-Esztergom Vármegyei Balesetmegelőzési Bizottság a 2023-as évben „Tekerj velünk!” elnevezéssel meghirdette a kerékpárosok évét, melynek megnyitó ünnepségére március 8-án, a tatabányai József Attila Vármegyei és Városi Könyvtárban került sor.

A rendezvényen Tímár Zsuzsanna r. alezredes, a vármegyei Balesetmegelőzési Bizottság titkára ismertette a kampány célját, miszerint kiemelt fontosságú a család közösségnevelő erejére való figyelemfelhívás, valamint a gyermekek számára a szülői példamutató magatartás erősítése. A koncepció, hogy minél több embert megmozgassanak, akiknek figyelmét egyúttal a biztonságos, balesetmentes kerékpározásra is felhívják.

Sólyáné Farkas Friderika r. alezredes rendőrségi főtanácsos, a Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályvezetője ismertette a kampány főbb programjait, továbbá röviden beszámolt a vármegye közlekedésbiztonsági helyzetéről, különös tekintettel a kerékpározást érintő balesetek legfőbb okairól és azok megelőzési lehetőségeiről.

A kampány minél szélesebb körben történő népszerűsítésére a vármegyénkben élő, baji születésű Illés Adorján világutazó kerékpáros lett felkérve, aki a meghirdetett rendezvényeken is közreműködik a rendőrséggel. Az eseményen Milus Gábor r. ezredes, rendőrségi főtanácsos, rendészeti rendőrfőkapitány helyettessel együtt - ünnepélyes keretek között - szalagavatással nyitották meg a „Tekerj velünk!” elnevezésű kampányt.

Forrás: police.hu


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek