Hír
2023. március 10.

Oroszlány is lány!

Ezzel a jelmondattal újabb civil zöldítési akció van kibontakozóban a nőnap elmúltával Oroszlányon.

A tavalyi őszi, szintén önkéntes virág gyűjtési akció pozitív fogadtatásán felbuzdulva – amely során a lakók 450 darab évelő, szárazságtűrő növény helyett megközelítőleg 1100-at gyűjtöttek össze sikeresen – szólították meg ismét az oroszlányiakat, ezúttal a tömbházas övezet lakóit.

A felhívás a nőnap után levirágzott nárcisz, jácint, tulipán és krókusz gumókra irányul. A szervezők arra gondoltak, hogy a tömblakók többségének elvirágzás után feltehetően nincs hova kiültetni az amúgy életképes hagymákat, amelyek így a kukában végzik majd. Ezeket a jellemzően szemetesben landoló virághagymákat szeretnék most megmenteni a város zöldterületei számára, ezért arra kérik a hölgyeket, akiknek nincs szükségük a megmaradt virághagymákra, ha tehetik, helyezzék el az erre a célra kialakított virághagyma gyűjtőpontokon, hogy ősszel, a városi gyerekekkel szervezett közös ültetés során Oroszlánynak adhassák. Hiszen Oroszlány is lány!

A tervek szerint március 15-től május 31-ig lehet majd elhelyezni a gumókat a Gárdonyi Sportcentrum, az OIH Zrt., valamint a Hunyadi Mátyás Általános Iskola kerítéseire kihelyezett tárolókban. Az OIH Zrt. munkatársai vállalták a gyűjtőpontok kialakítása mellett a tárolók ürítését is, illetve a virághagymák tárolását az ültetésig. A szervezők az ültetést szeptemberre tervezik az oroszlányi gyermekek bevonásával, és szívesen látnak majd mindenkit, aki szeretne tenni közös környezetünkért.

Idén adjuk a megmaradt nőnapi virághagymáinkat Oroszlánynak, elvégre ő is lány!


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek