Sport
2023. március 14.

Le a kalappal súlyemelőink előtt!

Március 11-én, Szombathelyen rendezték meg a hagyományos Savaria Kupa kiemelt súlyemelő versenyt, melyen az OVSK négy versenyzővel vett részt.

A 16 éves Zolnai Lénárd 83 kg-ot szakított, lökésben előbb 116 kg-ra, majd 119 kg-ra javította az ifjúsági országos csúcsot a 61 kg-osok között! Így természetesen Savaria bajnoka lett.

Mikhel Panka 13 évesen a serdülők között a legnagyobbat emelve lett bajnok. A 15 évesek között 50 kg-ot szakított és 69 kg-ot lökött a +76 kg-os súlycsoportban.

Mikhel Eszter 76 kg-ot szakított és 95 kg-ot lökött, mellyel szintén bajnok lett a + 87 kg-os súlycsoportban, első éves juniorként 18 évesen, a 20 évesek között!

Zsigmond-Gáspár Betti a felnőttek között a 71 kg-os súlycsoportban élete második versenyén 58 kg-ot szakított és 76 kg-ot lökött. 8 kg-mal megjavítva eddigi legjobb teljesítményét a 2. helyezést érte el, hat érvényes gyakorlattal.

Mikhel Eszter és Zolnai Lénárd három hét alatt négy versenyen vettek részt, ami különösen nagy teljesítmény súlyemelésben.

„Erre a csipet-csapatra nagyon büszke vagyok, a ragyogó teljesítményük és az összetartás szempontjából is. Köszönet a nehéz helyzetben lévő városvezetésének, az üzemeltetőnek, a szülőknek és az iskoláknak, hogy segítették a felkészülésünket” – mondta Bagócs János edző.


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek