Hír
2023. március 14.

Tizenegy új állampolgár

Tizenegyen tettek ünnepélyes állampolgársági esküt kedden délelőtt a városházán, akik Rajnai Gábor alpolgármestertől és Farkas-Mészáros Krisztina anyakönyvvezetőtől vehették át okmányaikat.

Idén első alkalommal került sor eskütételre, melyen Romániából, Szlovákiából és Ukrajnából érkezett 11 személy – köztük 3 fiatalkorú - vette fel a magyar állampolgárságot. Mindannyian Oroszlányon telepedtek le, a felnőttek az ipari parkban lévő cégeknél dolgoznak.

A városvezető köszöntőjében így fogalmazott: "Esküjüket megtartva legyenek a magyar haza becsületes polgárai, szolgálják népünk javát, váljanak hasznos tagjaivá a társadalomnak. Ez a nap fontos állomás az életükben, honpolgárrá fogadtuk Önöket. Érezzék itthon magukat Magyarországon, és szűkebb hazájukban, Oroszlányon."

Honosítást a kormányhivatalban az kérhet elsősorban, akinek felmenője magyar állampolgár volt, igazolja magyar nyelvtudását, az itteni jog szerint büntetlen előéletű és büntetőeljárás nincs ellene folyamatban, illetve honosítása nem sérti hazánk köz- és nemzetbiztonságát. Ezen felül az a külföldi is kérheti honosítását, aki magyar állampolgárral legalább 10 éve érvényes házasságban él, vagy 5 éve él házasságban és közös gyermekük született.


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek