Elindult a tavaszi szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzés
Az ellenőrök többek között fokozottan vizsgálják majd az étkezési tojás és az édesipari termékek forgalmazását, míg a Nébih laboratóriumában a sonkákat, hidegkonyhai készítményeket, valamint a tojásfestékeket ellenőrzik.
A tavaszi akció célja, hogy mind a felkészülési időszak, mind a húsvéti ünnepek zavartalanul teljenek, kizárólag biztonságos termékek kerüljenek a családok asztalára. Ennek érdekében az országos célellenőrzést március 14-től egész húsvét hétfőig, azaz április 10-ig tart majd.
Az akciót a Nébih koordinálja, végrehajtásában a vármegyei kormányhivatalok szakemberei is részt vesznek. Az ellenőrök élelmiszer-előállító és forgalmazó helyeket egyaránt felkeresnek, és kiemelten vizsgálják majd olyan jellegzetes termékkörök forgalmazását, mint a sonka, az étkezési tojás, a hidegkonyhai készítmények, az édesipari termékek, a zöldségek, a gyümölcsök, a borok és az alkoholos italok.
A Nébih laboratóriumaiba pácolt, füstölt, nyers sonkákat, hidegkonyhai készítményeket (például majonézt, tojást tartalmazó salátákat, sonkatekercseket), valamint tojásfestékeket ellenőriznek majd.
Forrás: AM Sajtóiroda