Hír
2023. március 25.

Polgárőr közgyűlés

Pénteken délután közgyűlést tartott Oroszlány Város Polgárőr Egyesülete, melyen többek között a 2022. évben végzett munkát is értékelték.

A megjelenteket Gánics József elnök köszöntötte, majd részletes tájékoztatást adott az egyesület tevékenységéről.

Oroszlány Város Polgárőr Egyesülete 31. éve eredményesen, csekély, de aktív létszámmal működik. Tagsága jelenleg 17 fő. Az alapszabályzatukban megfogalmazottak alapján tevékenységüket a bűnmegelőzésre irányítják a közbiztonság, a vagyonvédelem szilárdítása, az állampolgárok biztonság érzetének erősítése érdekében. A bűnmegelőzés céljából kapcsolatot tartanak a civil szervezetekkel, főleg az időseket tömörítő nyugdíjas klubokkal, igényükhöz igazodva látogatják rendezvényeiket, bemutatva a személyi és lakás védelmi készülékeket. A település biztonsága érdekében a polgárőr egyesület kiváló kapcsolatot ápol a Polgármesteri Hivatallal és a Városi Rendőrkapitánysággal, szoros együttműködésben állnak a szomszédos települések – Bokod, Dad, Kömlőd - polgárőr egyesületeivel is.

A pénzügyi és gazdasági beszámoló elfogadása után Lazók Zoltán polgármester a következő gondolatokat fejtette ki: „A Polgárőrség létjogosultsága és aktív jelenléte megkérdőjelezhetetlen városunkban. Az elmúlt években a lakosság biztonságérzete látványosan romlott. Kábítószerekkel való visszaélés, csendháborítás, garázdaság, vagyon elleni bűncselekmények nehezítik életünket, és a közlekedési morál is hagy kívánni valót maga után. Az önkéntes, ingyenes közösségi munka, a társadalmi felelősségvállalás az emberek, a lakosság és a település közbiztonságáért a legnemesebb emberi cselekedetek közé tartozik. Az újkori modern hazafiság egyik megjelenési formája. Magán emberként és városvezetőként is elismeréssel adózom a Polgárőr Egyesület és polgárőreink példamutató munkája iránt, hiszen kiemelkedő szerepet töltenek be nap, mint nap. Önzetlen munkájukat, az állampolgárok irányába kifejtett támogató segítségnyújtásukat megköszönve kívánok Önöknek hatékony polgárőr szolgálatokat, mindezek végzéséhez pedig jó erőt és egészséget!”

A rendezvényen elismerések átadására is sor került.

A Komárom-Esztergom Vármegyei Polgárőr Szövetség kitüntetését Breitner Rudolf és Richter László, a Városi Rendőrkapitányságét Menyu János, Oroszlány Város Önkormányzatáét Elisher András és Erdős Jenő vehette át.

Az oroszlányi Polgárőr Egyesület a kiváló együttműködésért emléklapot adományozott Dr.Bolehradsky Szilveszter r.ezredes, városi rendőrkapitány részére.

Az Országos Polgárőr Szövetség a közlekedésbiztonság terén végzett kiemelkedő munkájáért jutalomban részesítette Török Attilát.


Elérhetőségeink
  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere
Népszerű cikkek