Hír
2023. április 02.

Táncművészeti Fesztivál

Oroszlány adott otthont a Táncpedagógusok Országos Szövetsége által szervezett XXXII. Országos Táncművészeti Fesztivál idei negyedik elődöntőjének.

A reggel 9 órától este 22 óráig tartó maratoni fesztivál a Kölcsey Ferenc Művelődési Központ és Könyvtár színháztermében zajlott.

Az elődöntőre számos városból - Balassagyarmat, Biatorbágy, Budapest, Eger, Győr, Kőszeg, Miskolc, Nyergesújfalu, Nyíregyháza, Székesfehérvár, Szolnok, Vác, Veszprém – érkeztek táncosok. Oroszlányt a Bakfark Bálint Művészeti Iskola Silhouette Táncegyüttese képviselte Csáky Mária nívódíjas táncpedagógus felkészítésével.

A produkciókat különböző korcsoportok – gyermek, junior, ifjúsági és felnőtt – különféle kategóriákban – klasszikus balett, mozdulatművészet, moderntánc, kortárstánc, hip-hop, karaktertánc – mutatták be szóló, duó, trió és csoportos előadásban.

Az 5 fős zsűri - melynek tagja volt Takács Tímea, a házigazda intézmény igazgatója – korcsoportonként és kategóriánként I., II. és III. díjakat adott ki. Ezek a produkciók jutottak be a Budapesten megrendezésre kerülő országos döntőbe. A rangos verseny színvonalát jelzi, hogy több csoportnak is sikerült elérni a maximális 50 pontot.

A rendezvény felvonásonként ünnepélyes eredményhirdetéssel, díjkiosztással és szakmai értékeléssel zárult.


Elérhetőségeink
  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere
Népszerű cikkek