Hír
2023. április 07.

Kezdő kerékpárosbarát címet kapott Oroszlány

A 2006-ban útjára indított pályázatot 2022-ben 14. alkalommal hirdették meg települési önkormányzatok, kis- közép és multinacionális vállalatok, valamint közintézmények számára. A pályázattal elnyerhető címmel a kerékpározás elterjedését szolgáló, feltételeit javító önkormányzati és munkáltatói intézkedéseket ismerik el.

A 2022-ben 36 település pályázott a „Kerékpárosbarát” díjra. A korábbi évek gyakorlatának megfelelően lépcsőzetes díjazást alkalmaztak, és „kezdő”, „haladó” és „címnyertes” kategóriában díjazták a pályázaton eredményesen szereplő helyhatóságokat, „Kezdő Kerékpárosbarát” elismerést 12 önkormányzat kapott.

A kerékpározás egyre népszerűbb közlekedési eszköz hazánkban és Oroszlányban is, a közlekedési rendszer fontos és nagyon hatékony eleme, fenntartható, környezettudatos, aktív és egészségmegóvó közlekedési mód.

Sokan választják fő közlekedési eszközként a kerékpárt városunkban is, a kétkerekűn túrázók és sportolók száma pedig jelentősen nőtt az utóbbi időben. Magyarországon az elmúlt 10 évben jelentősen javultak a kerékpározás feltételei, 2022-ben 125 kilométernyi kerékpárút készült el.


Elérhetőségeink
  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere
Népszerű cikkek