Önkormányzat
2023. április 28.

Átvette megbízólevelét Babai János

Németh Gábor az oroszlányi Helyi Választási Bizottsága elnöke a csütörtöki képviselő-testületi ülésen tájékoztatta a jelenlévőket, hogy a 2023. április 23-i időközi önkormányzati képviselő választás eredménye jogerőre emelkedett, ezáltal véglegessé vált.

Április 23-án az oroszlányi 4. számú egyéni választókerületben tartott időközi önkormányzati képviselő választás a törvényben foglaltaknak megfelelően zajlott. Rendkívüli esemény nem történt, a választási eljárásról szóló törvény megsértése miatt sem a szavazatszámláló, sem pedig a Helyi Választási Bizottsághoz kifogás benyújtására nem került sor.

A Helyi Választási Bizottság választási eredményt megállapító döntése ellen fellebbezés nem érkezett.

A választáson a névjegyzékben szereplő választópolgárok száma 1755 fő volt, szavazóként 272 fő jelent meg. Ez a választópolgárok 15,5%-a. A szavazókör eredményének összesítése alapján a 266 db érvényes szavazatból legtöbbet - 146 db szavazatot - Babai János, az Oroszlányiak Lokálpatrióta Köre Egyesület jelöltje kapta, így ő lett az oroszlányi 4. számú egyéni választókerület képviselője.

A választási eljárásról szóló törvény értelmében, a Választási Bizottság a választás eredményének jogerőssé válását követő 3 napon belül átadja a megbízólevelet a megválasztott képviselőnek.

A megbízólevelet Babai János 2023. április 27-én átvette.


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek