Önkormányzat
2023. április 28.

Megemlékezéssel kezdődött a testületi ülés

Egy perces néma főhajtással kezdődött a csütörtöki képviselő-testületi ülés.

„Szomorú hírrel kell kezdenem a mai ülést. Tragikus hirtelenséggel elhunyt Hermann Istvánné, az oroszlányi 3. számú választókörzet önkormányzati képviselője” – mondta Lazók Zoltán polgármester, majd a méltatást követően tájékoztatta a jelenlévőket, hogy Editet Oroszlány Város Önkormányzata saját halottjának tekinti. Búcsúztatása május 5-én, 11 órakor lesz a városi temetőben.

Ezt követően Németh Gábor, a Helyi Választási Bizottság elnöke adott tájékoztatást az április 23-i időközi választás eredményéről.

A testületi ülés előterjesztésben 14 napirendi pont szerepelt, melyek közül a két utolsót zárt ülésen tárgyalták. Elsőként tájékoztató hangzott el a két ülés között történt fontosabb eseményekről, a hozott döntésekről, a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról, valamint a 2022. évben végzett belső ellenőrzési tevékenység főbb megállapításairól.

Elfogadták az önkormányzati tulajdonban lévő lakások bérletéről, lakbéréről és elidegenítéséről szóló rendelet módosítását, a bérlakásokkal kapcsolatos tulajdonosi döntéseket, továbbá a Volánbusz Zrt. 2022. évben végzett helyi személyszállításra vonatkozó beszámolóját.

A testület nem fogadta el az Önkormányzat 2022. évi költségvetésének végrehajtásáról szóló beszámolóját, és éles vitát követően elutasította az oroszlányi labdarúgás fejlesztéséről szóló előterjesztést.

A továbbiakban jóváhagyták az Önkormányzat 2022. évi gyermekjóléti és gyermekvédelmi feladatainak ellátását bemutató átfogó értékelést, döntést hoztak költségvetéssel, Településrendezési Tervvel és önkormányzati ingatlanvagyonnal kapcsolatosan.

A nyílt ülés a kérdés, interpelláció napirenddel fejeződött be.

A grémium zárt ülésen tárgyalta Oroszlány város közműves szennyvízelvezetés és –tisztítás, víziközmű-szolgáltatási ágazatát érintő 2023. évi Gördülő Fejlesztési Terv módosítását, valamint a TOP-4.3.1 projektbe bevont önkormányzati szociális bérlakások bérlőinek kijelölését.

A testületi ülés teljes anyaga az onkormanyzat/kepviselo-testulet oldalról tölthető le.


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek