Hír
2023. május 05.

Koszorúzással emlékeztek a lánglovagok

Az Oroszlányi Önkormányzati Tűzoltó-parancsnokság minden év májusában megemlékezik Szent Flóriánról, a szakma és a tüzes mesterségek védőszentjéről.

A csütörtök délután megtartott eseményen részt vett többek között Lazók Zoltán polgármester, valamint Sári Ákos Donát tűzoltó ezredes, a Komárom-Esztergom Vármegyei Katasztrófavédelem igazgatója is.

A megemlékezést Czupár Tamás parancsnokhelyettes köszöntője és történelmi visszatekintése nyitotta meg, méltatva a tűzoltók áldozatos munkáját.

Szent Flórián napja alkalmat ad arra, hogy a tűzoltó társadalom egy napra tragédia nélkül is reflektorfénybe kerüljön, és a lánglovagok munkáját dicsérettel, jutalommal ismerjék el.

Minden évben hagyomány, hogy az oroszlányi tűzoltóság szolgálatot adó állománya a jeles nap alkalmából megválasztja az előző évben kiemelkedő munkát végzők közül az „Év Tűzoltóját”. A 2022. Év Tűzoltója címet titkos szavazás alapján Senkár József érdemelte ki.

A Magyar Tűzoltó Szövetség Szent Flórián emlékéremmel ismerte el Rózsa Sándor tűzoltó munkáját, melyet április 28-án, Lakitelken Dobson Tibor tűzoltó vezérőrnagy, a Szövetség elnöke adott át.

Az Önkormányzati Tűzoltóságok Országos Szövetsége a tűzoltótagozat érdemkereszt ezüst fokozatával tüntette ki Urbán György és Vass Imre tűzoltókat.

Oroszlány Város Önkormányzata nevében Lazók Zoltán polgármester pénzjutalomban részesítette mind a négy kitüntetettet.

Ezt követően – megemlékezve a tűzoltó elődökről – a jelenlévők koszorút helyeztek el a Szent Flórián téren álló kopjafánál.

A tűzoltó nap zárásaként az Önkormányzati Tűzoltó-parancsnokság megtartotta éves közgyűlését a polgármesteri hivatal tanácstermében.

A rendezvényen készült fotógalériát itt tekinthetik meg: https://oroszlany.hu/media/fototar/2023/05/04/szent-florian-nap


Elérhetőségeink
  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere
Népszerű cikkek