Hír
2023. május 13.

Több mint 30 fesztiváldíj

Katartikus, megrázó hatás érte mindazokat, akik ellátogattak péntek délután a Művelődési Központba, a Műélmény Kávézó programjára.

Nem szabad, hogy feledésbe merüljön a 90-es évek Jugoszláviájának tragédiája, amikor újszülöttek százait csempészték ki a kórházakból és adták külföldi nevelőszülőknek, miközben a vér szerinti anyákkal elhitették, hogy meghalt a babájuk szülés után. Ezt a témát dolgozta fel 20 percben a rendezvényen bemutatott film, amelynek alkotói, K. Kovács Ákos filmrendező, Lazók Mátyás gyártásvezető, filmszínész meséltek a mozgóképes megvalósításról, a kulisszatitkokról.

A szerbiai Vajdaságban forgatott alkotást mintegy félszáz fesztiválon mutatták be eddig, s több mint 30 díjjal lett elismerve. Többek között Krakkóban, Berlinben, a törökországi Izmirben láthatták a „Branka” című filmet, de Olaszországban, Kanadában és Japánban is vetítették.

Az emlékezetes eseményen Körtvélyfáy Zoltán, a ház munkatársa beszélgetett K. Kovács Ákossal és Lazók Mátyással, akik a szereplőválogatástól kezdve a helyszín berendezéséig, a forgatások közbeni nehézségektől a technikai kihívásokig sok apró részlettel is megismertették a jelenlévőket.


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek