Egészség
2023. május 20.

Túl fáradtak vagyunk ahhoz, hogy egészségesebben éljünk

Pedig a rákos esetek negyven százaléka elkerülhető lenne, ha az emberek egészségesebb életet élnének.

Mindannyiunkban benne él a vágy és a tudat, hogy egészségesebben kellene élnünk. A YouGov nemzetközi piackutató és adatelemző cég által a Rákkutatási Világalap megbízásából végzett felmérés eredményei azonban jól mutatják, milyen akadályokba ütközhetnek azok, akik egészséges szokásokat vezetnének be életükbe, írja az MTI.

Arra a kérdésre, hogy mi akadályozza meg őket abban, hogy egészségesebben étkezzenek, gyakrabban mozogjanak, a férfiak 29 és a nők 40 százaléka válaszolt azzal, hogy túl fáradtnak érzi magát hozzá.

A megkérdezettek 38 százaléka a motiváció hiányára, 30 százaléka az élelmiszerárakra, 26 százaléka az időhiányra, 25 százaléka pedig a munka és magánélet egyensúlyának hiányára hivatkozott. Huszonöt százalékuk az edzés költségeit, 16 százalékuk az önbizalomhiányt említette, 12 százalékukat pedig az akadályozza, hogy azt sem tudja, hogy kezdjen neki a változtatásoknak – írja a közlemény.

Az online megkérdezett, reprezentatív mintában csak minden negyedik ember - 24 % - mondta azt, hogy semmi sem akadályozza az egészséges életmód kialakításában.

A Rákkutatási Világalap becslései szerint a rákos esetek negyven százaléka elkerülhető lenne, ha az emberek egészségesebb életet élnének.

Forrás: Sokszínű Vidék


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek