Önkormányzat
2023. május 26.

Felhívás városi kitüntetésekre

Oroszlány Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a 24/2012. (XI.15.) önkormányzati rendeletében határozott kitüntetések alapításáról.

A rendelet alapján
  • 1 db "OROSZLÁNY VÁROS DÍSZPOLGÁRA" kitüntetést,
  • 2 db "OROSZLÁNYÉRT" vésetű aranygyűrű kitüntetést,
  • 5 db "OROSZLÁNYÉRT" kitüntető díszoklevelet
adományozhat a képviselő-testület.

"OROSZLÁNY VÁROS DÍSZPOLGÁRA" cím adományozható annak a magyar, vagy külföldi állampolgárnak, aki valamely kiemelkedően jelentős munkájával, vagy egész életművével mind a városon belül, mind pedig országosan vagy nemzetközi viszonylatban olyan általános elismerést szerzett, amely hozzájárult a város jó hírnevének öregbítéséhez, továbbá példamutató emberi magatartása miatt egyébként köztiszteletben áll.

A város gazdasági, társadalmi, közéleti, művészeti és sportéletének fellendítése, az oktatás, közigazgatás és az egészségügyi ellátás fejlesztése terén a lakosság érdekében huzamosabb időn át végzett tevékenységek elismerésére a képviselő-testület "OROSZLÁNYÉRT" vésetű aranygyűrű kitüntetést és "OROSZLÁNYÉRT" elnevezésű kitüntető díszoklevelet alapított.

Az elismerés annak a személynek vagy közösségnek adományozható, aki, amely a város fejlődésének érdekében több éven át tartó, kimagasló társadalmi, közéleti, tudományos, oktatói, közigazgatási, gazdasági, művészeti, egészségügyi, vagy sporttevékenységet fejtett ki.

A kitüntetések az Oroszlányban élő – illetve kivételesen nem a városban lakó, a városból elszármazott – magyar állampolgárok részére adományozhatók. Ezen felül a nemzetközi kapcsolatok ápolásában kiemelkedő szerepet nyújtó külföldi személy is megkaphatja az elismerést.

Ezúton kéjük a városban működő civil és sportszervezetek, közösségek tagjait, a város lakosságát, hogy a kitüntetettek személyére vonatkozó, indokolással ellátott javaslataikat zárt borítékban "Kitüntetési javaslat" megjelöléssel, 2023. június 16. (péntek) napjáig nyújtsák be az Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal Titkárságára (Oroszlány, Rákóczi F. u. 78., II. emelet 66. iroda), vagy elektronikus formában küldjék meg a jegyzo@oroszlany.hu email címre.

A városi kitüntetések elbírálására irányuló döntést a Humán Bizottság készíti elő a felhívásra beérkezett javaslatok alapján. A kitüntetések adományozásáról a Képviselő-testület a 2023. júniusi ülésen dönt.

A 2023. évi kitüntetések átadására az augusztus 20-ai városi ünnepség keretében kerül sor.

Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek