Hír
2023. június 12.

Haraszt-hegyi piknik

Az előző évhez hasonlóan sok százan fordultak meg a hétvégén a Haraszt-hegyre szervezett pikniken, ami több mint 30 civil szervezet és vállalkozó közös programja volt.

Az időjárás is kegyes volt a szervezőkhöz, az utóbbi napokban megszokottá vált vihar ugyanis csak a rendezvény után érkezett meg Oroszlányba, bár a pléden pihenést csak kevesen vállalták be a még kissé vizes fűben. A lelkesedés azonban töretlen volt, a programról pedig a városi civil szervezetek és vállalkozók gondoskodtak. Huszonhárom állomáson lehetett játékos feladatokért cserébe pecsétet gyűjteni a gyermekeknek, amelyet a végén ajándékra válthattak.

Gokartozhattak, kerékpározhattak, kipróbálhatták a futballt, röplabdát, kosárlabdát, karatét, súlyemelést, és riksázhattak is. Egy másik állomáson a Bányász Zenekar képviselői hangszer-simogatóval készültek, a szlovákok a nudli főzés rejtelmeibe avatták be az érdeklődőket, volt ingyen zsíros kenyér, a Nyugdíjas Értelmiségi Klub tagjai pedig süti vásárt tartottak, amely bevételéből a Haraszt-hegyet szeretnék tovább szépítgetni. Az Árpád és Hamvas Béla Gimnázium diákjai csillámtetoválással készültek.

Az eseményen 280 gyermek teljesítette sikeresen az állomásokat.

A rendőrség és a polgárőrség totóval és persze rendőrautóval, a Hölgyklub tagjai kincskereséssel várta a gyerekeket, az Álomklub standja a táplálkozás témakörét járta be. Nagy népszerűségnek örvendtek a kutyások, akik a délelőtt B-kört teljesítőket bográccsal várták.

A programba bekapcsolódtak a cégek is: a Veolia egyik standján a víztisztítást próbálhatták meg a látogatók, a másik helyszínen a hamarosan újrainduló Oroszlányi Erőmű mutatkozott be. Az Oroszlányi Digitális Tudásközpont robotokkal vette körül a sátrát, a rögtönzött szobor színpadon családi zumbázás volt, majd a Kadarka Társulat szórakoztatta a jelenlévőket.

Az önkéntes tűzoltóknál ügyességi pályán kellett végig menni, majd a rendezvény zárásaként habpartit tartottak a lánglovagok.

Az éhesen érkezőket hot-dog, hamburger és kürtös kalács várta, ám vigyázni kellett, Maci Laci ugyanis újra megjelent a pikniken, az elemózsiákra vadászva.

A rendezvényen készült fotógaléria itt tekinthető meg: https://oroszlany.hu/media/fototar/2023/06/10/haraszthegyi-piknik


Elérhetőségeink
  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere
Népszerű cikkek