Hír
2023. június 17.

Ballagás a Hunyadiban

Három osztály 66 diákja vett végső búcsút a Hunyadi Mátyás Általános Iskolától pénteken délután. Mindannyian továbbtanulnak, 80 %-uk érettségit adó középiskolába nyert felvételt.

A ballagó diákokat elsőként Lazók Zoltán polgármester köszöntötte: „Minden ballagó diákban él egy kép az első napokról, az első lépésekről, melyekkel az iskola falai közé lépett. Ugye mindannyian őriztek néhány emléket az első találkozásokról, az első benyomásokról? Most elhagyjátok a Hunyadi iskolát, de az intézmény kapuja mindig nyitva áll előttetek, és nemcsak az eljövendő osztálytalálkozók alkalmával, hanem majd akkor is, amikor tanáraitok már nem lehetnek itt együtt veletek. Ti mindig ide tartoztok, és ide bármikor jöhettek, bárhol is éljetek a világban, bárhova is sodorjon benneteket az élet vihara. Kívánom, hogy az itt töltött évek, az intézmény falai közt megszerzett tudás, az élmények sokasága, tanáraitok embersége és szeretete éltető erőt adjon nektek a mindennapok küzdelmeihez, céljaitok eléréséhez”.

A tanév érzelmekben leggazdagabb eseménye a ballagás. Benne van az örömteli büszkeség, a búcsúzás könnycseppje, a várakozás és a kíváncsiság is, hiszen valami most lezárul, de egy új kezdődik szeptembertől – mondta ünnepi beszédében Fehérvári Mónika intézményvezető. Megköszönte a diákok, pedagógusok és szülők munkáját, segítségét, majd végül egy Hamvas Béla idézettel kívánt sikeres életutat a távozó tanulóknak: „A boldogságot csak az bírja el, aki elosztja. A fény csak abban válik áldássá, aki másnak is ad belőle. Amit szerzel, amit elérsz, amit tudsz, amit átélsz, oszd meg. Most eredj és élj, mert a világ a tiéd.”

A megható gondolatok után a kiemelkedő tanulmányi eredményt elérők, valamint a kiváló sportoló és táncos diákok oklevelet és könyvjutalmat vehettek át.


Elérhetőségeink
  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere
Népszerű cikkek