Hír
2023. június 17.

Elbúcsúztak az iskolától

Péntek délután megtelt a József Attila Általános Iskola udvara, ahol szülők, rokonok, ismerősök várták a végzős nyolcadikosokat. Két osztály, 45 diákja vett búcsút az alma matertől.

Rajnai Gábor alpolgármester köszöntő beszédében a következőket mondta:” Egyszer mindennek elérkezik a vége, s akkor búcsúzni kell. A búcsú egy nemes feladat. Fontos, mert lezár egy időszakot, az élet egy szakaszát elhatárolja a többitől. A bezáruló ajtótól azonban nem szabad megijedni, tudni kell az új irány felé fordulni, és meglátni a feltáruló lehetőségeket, ahogy Nagy László mondja: Töröld le könnyedet, kisírt szemedben mosoly legyen és derű. Minden nap kezdődik valami nagyszerű, valami gyönyörű.

A Ti utatok, melyre nyolc évvel ezelőtt ráléptetek itt most véget ér. Az utakat sokáig nem érti meg az ember. Csak lépdel rajtuk és másra gondol. Néha széles az egyik út, aszfaltos, néha rögös, barázdás, meredek. Egy napon aztán megtudjuk, hogy az utaknak értelmük van: elvezetnek valahová. Sok sikert kívánok további életetekhez, és kívánom, váljanak valóra álmaitok!”

Tóth Gábor, az iskola igazgatója e gondolatokkal búcsúzott a tanulóktól: ”Minden évben nagy ünnep a ballagás. Tanítványaink több év közös munkát követően köszönnek el tőlünk. Nagy ünnep ez nektek ballagóknak, és szüleiteknek egyaránt. Felcseperedtetek. Nyolc évvel ezelőtt kerültetek ide, megtanultatok írni, olvasni, számolni, gondolkodni, és talán ami a legfontosabb, egymásra odafigyelni. Most valami új vár rátok, ami ismeretlen. Bízom benne, hogy mindegyikőtök megtalálja számítását a választott új iskolájában, és amikor meglátogattok minket, mint öregdiákok, vagy szóba elegyedünk a városban, akkor már csak örömöt, büszkeséget látunk majd a szemetekben, amelyet az életben elért sikerek, a szép emlékek okoznak”.

A ballagó diákok versekkel köszöntek el tanáraiktól, majd átadták az iskola zászlaját a 7. osztályos tanulóknak.

A rendezvény zárásaként a kiemelkedő tanulmányi eredményt elért végzős tanulók oklevelet, emléklapot és könyvjutalmat vehettek át az intézmény vezetőjétől.


Elérhetőségeink
  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere
Népszerű cikkek