Hír
2023. június 21.

Évzáró a József Attila Általános Iskolában

Ünnepélyes évzáró rendezvényt tartottak szerdán reggel az oroszlányi József Attila Általános Iskola udvarán.

„Kevés olyan jeles nap van egy iskola életében, amelyet azonos lelkesedéssel várnak tanárok és diákok egyaránt. A tanévzáró ünnepség biztos, hogy ezek közé tartozik. Amikor lezárunk egy időszakot, egy tanítási évet, természetesen számvetést is végzünk, felmérjük a sikereket és a kudarcokat, amelyekből minden bizonnyal volt bőven a József Attila Általános Iskolában is. Meggyőződésem, hogy az elsajátítandó tananyagon, a kötelezőn túl nagyon sok olyan impulzus is érte a tanulókat, ami éppen formálódó egyéniségüket jobbá teszi. Tisztesség, felelősség, becsületesség, megbízhatóság, szolidaritás. Ezek a legfőbb hozzáadott értékek, amiket igyekeznek a pedagógusok átadni a gyerekeknek. Nagyon büszke vagyok arra, hogy az intézmény diákjai idén is sok versenyen, pályázaton vettek részt szép eredményekkel. Ezen eredmények nemcsak az iskola jó hírét viszik tovább, hanem Oroszlányét is. A vakáció alatt vigyázzatok magatokra és társaitokra egyaránt. Mindnyájatokat épségben, egészségben és kipihenten vár vissza az új tanévre is szeretett iskolátok!” – fejtette ki gondolatait Lazók Zoltán polgármester.

Ezt követően a kiemelkedő tanulmányi eredményt elért tanulók oklevelet és könyvjutalmat vehettek át Tóth Gábor igazgatótól.

„Van egy jó hírem, megérkezett a vakáció! Ismét eseményekben bővelkedő, eredményes tanévet hagyunk a hátunk mögött. Ezt a tanévet 419 tanulóval zárjuk, akik közül 56-an vihetnek haza kitűnő bizonyítványt, és további 63-an jelest. Sajnos, 28 tanulónak augusztusban pótvizsgát kell tenni, és nagyon magas, 19 az évismétlők száma. Ez a két adat pontosan megegyezik az előző évivel. A problémát elemezve megállapítható, hogy egyre több családban nehézséget okoz, hogy gyermekeikkel megértessék a tanulás, a sikeres iskolavégzés fontosságát”- mondta többek között az intézményvezető, majd végezetül balesetmentes, kellemes szünidőt kívánt mindenkinek.

Az évzáró ünnepséget a 6.b osztályos tanulók röpke, vidám műsora zárta.


Elérhetőségeink
  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere
Népszerű cikkek