Hír
2023. június 22.

Oroszlányban is lehet jelentkezni nyári diákmunkára

A Gazdaságfejlesztési Minisztérium koordinálása mellett az állami foglalkoztatási szervként eljáró fővárosi és vármegyei kormányhivatalok, valamint az állami foglalkoztatási szervként eljáró járási hivatalok megvalósításával „Nyári diákmunka 2023.” elnevezéssel munkaerőpiaci program indul.

A program célcsoportjába azok a fiatalok tartoznak, akik:
  • 16–25 év közötti nappali tagozaton tanuló diákok,
  • foglalkoztatásra irányuló, vagy vállalkozási jogviszonnyal nem rendelkeznek.

A támogatás előfeltétele, hogy a nappali tagozatos diák szolgáltatást kérőként a lakó,- vagy tartózkodási helye szerint illetékes járási hivatal foglalkoztatási osztályán nyilvántartásba vetesse magát. Ehhez a munkát vállaló fiatalnak személyes okmányaival, valamint érvényes diákigazolványával, vagy annak az iskolai tanulmányok befejezése miatti visszavonáskor kiadott iskolalátogatási igazolásával kell - a munkaviszony kezdete előtt - a járási hivatal foglalkoztatási osztályát kell felkeresni.

2023. június 15. napjától lehetőségük nyílik a diákoknak, hogy regisztráltassák magukat az illetékes járási hivatalnál, amennyiben szeretnének a programban részt venni. A programban a diákok kizárólag a munka törvénykönyvéről szóló 2012. évi I. törvény hatálya alá tartozó munkaviszonyban foglalkoztathatóak.

A programban a foglalkoztatást biztosító és így támogatható munkáltató a területi, települési önkormányzat és önkormányzati alaptevékenységet végző intézmény, továbbá egyházi jogi személy.

A program keretében a munkaadók számára a célcsoportba tartozó személyek munkaviszonyban történő foglalkoztatása esetén bértámogatásként a bruttó munkabér összegének 100 %-a kerül megtérítésre legfeljebb 2 hónap időtartamra, legfeljebb a napi 6 órás foglalkoztatás tekintetében. A támogatás megállapítása során havi munkabérként a szakképzettséget igénylő munkakör esetében 222.300 Ft/fő/hó, szakképzettséget nem igénylő munkakör esetében pedig 174.000 Ft/fő/hó összeg vehető figyelembe. A napi 6 óránál rövidebb munkaidőben történő foglalkoztatás esetén a támogatási összeg arányosan csökken.

A mezőgazdaság, valamint a turizmus és vendéglátás területén foglalkoztatást biztosító vállalkozások is pályázhatnak a program keretében diákok idényjellegű foglalkoztatására.

A program keretében a munkaadók számára a célcsoportba tartozó személyek munkaviszonyban történő alkalmazása esetén legfeljebb napi 8 órás foglalkoztatás támogatható. Bértámogatásként a bruttó munkabér összegének 75 %-a kerül megtérítésre legfeljebb 2 hónap időtartamra. A támogatás megállapítása során havi munkabérként a szakképzettséget igénylő munkakör esetében 222.300 Ft/fő/hó, szakképzettséget nem igénylő munkakör esetében pedig 174.000 Ft/fő/hó összeg vehető figyelembe. A napi 8 óránál rövidebb munkaidőben történő foglalkoztatás esetén a támogatási összeg arányosan csökken.

A támogatás közigazgatási hatósági eljárás keretében nyújtható. A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat honlapján (www.munka.hu) közzétett támogatási kérelmet szükséges benyújtani az elektronikus ügyintézés szabályai alapján a kérelmező munkáltatónak a székhelye, telephelye vagy a munkavégzés helye szerint illetékes járási hivatalhoz.

A munkáltatói kérelem benyújtását megelőzően érdeklődjön az Oroszlányi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztályánál. Telefon: 34/795-165.


Elérhetőségeink
  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere
Népszerű cikkek