Önkormányzat
2023. augusztus 31.

Rendkívüli ülés

Tíz napirendi pontot tárgyalt az oroszlányi képviselő-testület az augusztus 30-i rendkívüli ülésen.

A kiküldött meghívóban szereplő napirendi pontok közül kilencet nyílt ülésen tárgyaltak, míg egyet zárt ülés keretében.

Támogatták a szociális igazgatásról és ellátásokról, a gyermekvédelem helyi szabályairól szóló önkormányzati rendelet módosítását, továbbá az Önkormányzati Szociális Szolgálat Szervezeti és Működési Szabályzatának, valamint a szervezeti egységek szakmai programjának módosítását, az engedélyezett létszám növelését.

Egyhangú döntés született az Önkormányzati Tűzoltó-parancsnokság 2023. évi béren kívüli juttatása, illetve a város villamos energia beszerzésére vonatkozó közbeszerzési eljárás megindítása kapcsán.

Jóváhagyták egy TOP-Plusz projekt megvalósításához kapcsolódóan a Felsőtelepi ingatlanszerzések megindítását, majd ezt követően döntést hoztak az Önkormányzat 2023. évi költségvetésével, ingatlanvagyonával, illetve a Településrendezési Tervvel kapcsolatosan.

Kisebb vita előzte meg a képviselő-testület bizottságainak személyi összetételéről szóló előterjesztést. Végül 7 igen és az ellenzék 3 nem szavazata mellett a Humán Bizottság tagjává Babai János helyett Baráth Domonkos Dezsőt, míg a Városfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottság tagjává Szanyi Gábor helyett Babai Jánost választotta meg a képviselő-testület. Az önkormányzat gazdálkodásának felügyeletével kapcsolatos feladatok ellátására tanácsnokká szintén Babai Jánost választották meg.

Zárt ülésen Oroszlány város közműves szennyvízelvezetés és -tisztítás víziközmű-szolgáltatási ágazatát érintő, 2024. évi Gördülő Fejlesztési Tervét tárgyalták.


Elérhetőségeink
  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere
Népszerű cikkek