Kék hírek
2023. szeptember 17.

Nagy Rendőrnap

Blue Combat Day-t, azaz Nagy Rendőrnapot szerveztek szombaton Oroszlányban. Az eseményhez a katasztrófavédelem, a tűzoltók és a mentősök is csatlakoztak.

Az egyenruhások egész nap várták a Szent Borbála térre a családokat, nagyokat és kicsiket egyaránt, hogy megismertessék őket a hivatásuk fontosságával. Többek között versenyeket, tálcatüzet, kutyás és közelharc bemutatót, szimulációs kamionborulást és látványos karos forgalomirányítást nézhettek meg az érdeklődők. A bűnügyi sátorban pedig az ujjlenyomatvételt is kipróbálhatták.

A legnagyobb érdeklődés az esemény zárásaként szervezett baleset szimulációt kísérte, ahol a rendőrség, a katasztrófavédelem és a mentők közösen mutatták be, hogyan látják el egy súlyos közlekedési baleset sérültjeit. Hogy érthetőbb legyen, mit is lát a közönség, egy Police Medic, vagyis életmentésre kiképzett rendőr narrálta a történéseket. A sokak számára döbbenetes szituációban a különböző szervek tökéletes összhangban dolgoztak együtt, a tűzoltók az autó tetejét levágva kiszabadították a bajba jutottat, majd a mentők ellátták a komoly sérültet.

Az esemény fő szervezője, Bazsó Katalin rendőrőrmester, Oroszlány Rendőrkapitányság Rendészeti Osztály Közrendvédelmi és Közlekedésrendészeti Alosztály szabálysértési segédelőadója elmondta, hogy a gyakorlaton minden úgy zajlott, mint az éles helyzetekben. A céljuk egyrészt az volt, hogy megmutassák a közönségnek a munkájukat, másrészt pedig szerették volna, ha egy súlyos baleset szimulációját látva felelősségteljesebben ülnének a kormány mögé az emberek. A rendőr elárulta, hogy ez volt az első ilyen nagyszabású rendezvényük Oroszlányban, de mindenképpen hagyományt szeretnének belőle teremteni.

– Nagyon sokan hozzá tettek a rendezvény sikeréhez. Többek között a megyei bűnmegelőzési bizottság, nyugalmazott kollégák, a tatabányai katasztrófavédelem, és a magyar autóklub is szívesen csatlakoztak a programhoz. Nem titkolt célunk volt, hogy az aktív álláskeresőknek és a fiataloknak felhívjuk a figyelmét, hogy mennyi lehetőség van a rendőrségnél – mondta az őrmester.

Az esemény Oroszlány Város Önkormányzata, valamint a Kölcsey Ferenc Művelődési Központ és Könyvtár támogatásával valósult meg.

Az rendezvényen készült fotógalériát itt tekinthetik meg:
https://oroszlany.hu/media/fototar/2023/09/16/rendornap-oroszlanyban


Elérhetőségeink
  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere
Népszerű cikkek