Önkormányzat
2023. szeptember 28.

Szlovák közmeghallgatás

Szabó István Lajosné elnök értékelésével kezdődött szerdán délután az Oroszlányi Szlovák Nemzetiségi Önkormányzat közmeghallgatása a Tájházban.

A szlovák közösség a tavalyi beszámolót követő időszakban, és idén is igen gazdag kulturális és hagyományőrző programsorozatot tudhat maga mögött.

Januárban részt vettek a koszorúzással egybekötött Doni megemlékezésen. Februárban a Tájházban disznóvágást tartottak általános iskolás gyermekek közreműködésével, siskasütő versenyt szerveztek, részt vettek a hagyományos Asszonybálon.

Koszorúztak a március 15-i nemzeti ünnepen, májusban Családi Napot tartottak, részt vettek a Magyar Hősök Emléknapján, júniusban a Nemzeti Összetartozás Napján, a Haraszthegyi pikniken, júliusban a Pajtafesztiválon.

Augusztus 12-én - immár 28-ik alkalommal – a Falu Hagyományőrző és Kulturális Egyesülettel közösen megrendezték a Falunapot, részt vettek a Szent István napi megemlékezésen, szeptemberben pedig a Bányásznapi főzőversenyen.

A számos kulturális program mellett rendszeresen eleget tettek a szlovákiai és magyarországi közösségek, egyesületek meghívásainak is.

- A szlovák önkormányzat és a szlovák klub minden tagja aktív szereplőként vesz részt a település életében, s tesszük ezt a jövőben is – fogalmazott Szabó István Lajosné, Betka.

A jelenlévők a tájékoztatót követően az önkormányzat jövő évi programtervét ismerhették meg.


Elérhetőségeink
  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere
Népszerű cikkek