Hír
2023. október 01.

Rendbe tették a madárhegyi temetőt

A lelkes szervezésnek köszönhetően, szorgalmas és dolgos önkéntesek vették birtokba szombaton a majki madárhegyi temető ódon sírkertjét.

A Had- és Kulturális Egyesület felhívására közel húsz önkéntes érkezett – Budapestről, Csákvárról, Gödről, Szárligetről, Veszprémből, Vértesboglárról -, hogy rendet varázsoljanak az erdei temető meglehetősen vadregényes környezetében.

Az egész napos munka a bejáró út kitisztításával kezdődött, majd a katonasírokat övező terület, illetve a temető eddig teljesen gondozatlan része is rendbe lett téve.

Berregtek a fűkaszák és a fűrészek, melyekkel a kiszáradt, korhadt fákat vágták ki. A látványos munkának köszönhetően a bozótos rengetegből előbukkantak az egykori Esterházy uradalom szolgálóinak sírkövei.

„Ismét nagyot mertünk álmodni! Egy kis emlékparkot, ligetet képzeltünk el ebbe a használaton kívüli sírkertbe. A temető huszársírjait korábban már felújítottuk, most hozzá igazítottuk a majki tó irányába húzódó rendezetlen területet” – mondta Szebenyi István szervező, az egyesület elnöke.

A keletkezett zöldhulladékot a helyszínen ledarálják, az összegyűjtött fát a Vérteserdő Zrt. hozzájárulásával az egyesület rászorulóknak ajándékozta.


Elérhetőségeink
  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere
Népszerű cikkek