Hír
2023. október 02.

Hárman kaptak Idősek Kiválósága elismerést

Kiállítás megnyitóval kezdődött október 1-én a „Zene és Idősek Világnapja” Oroszlányban, a Kölcsey Ferenc Művelődési Központ és Könyvtárban.

"Petőfi eldobja nyakkendőjét" címmel, Szerényi Gábor grafikusművész alkotásaiból nyílt tárlat, melyet Kós Mihály építészmérnök, karikaturista ajánlott a látogatók figyelmébe. A kiállítás egy része, egyben tisztelgés az alkotó édesapja, Szerényi Emil amatőr grafikus emléke előtt.

Ezt követően Tölgyesi Tímea, a Magyar Vöröskereszt Komárom-Esztergom Vármegyei Szervezetének területi koordinátora köszöntötte az időseket, majd Oroszlány Barátainak Köre szervezésében az „Idősek Kiválósága” díjátadó következett.

„Civil szervezetünk 2017 óta köszönti október 1-jén oly módon az időseket, hogy az arra legérdemesebbek tevékenységét elismeri, példát mutatva a fiatalabb generációknak a közösségépítésből, aktivitásból, egymás segítéséből. A 7 évvel ezelőtt megalkotott szabályok szerint a 75 év felettieket díjazzuk, és bár közhely egy díjátadón ilyet mondani: valóban nehéz dolgunk volt, amikor választanunk kellett, s a döntést úgy zártuk le, hogy tulajdonképpen már meglennének a 2024-es kitüntetettek is – mondta a méltatásokat megelőzően dr. Deés Szilvia, az OBK elnöke.

Javaslatokat a kitüntetett személyekre - mint minden évben -, most is a városban működő civil szervezetek tehettek, melyek kiértékelését követően ez alkalommal Markó Sándor, Nagy Dezsőné és Zsombolyai Mária vehetett át elismerést Rajnai Gábor alpolgármestertől.

„Én is érzem, látom, tapasztalom magamon az idő múlását, de unokámra gondolva, ez inkább örömmel, mint szomorúsággal tölt el” – árulta el oldalunknak a városvezető a jeles napon.

A rendezvény a DanceReform Showtánc Egyesület Zodiákus című táncelőadása zárta.



Elérhetőségeink
  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere
Népszerű cikkek