Hír
2023. október 02.

Rengeteg feladatot látnak el a közterület-felügyelők

A városrendészeti osztály közterület-felügyelőinek nyári időszakban történt intézkedéseiről Lóczi Krisztián osztályvezető adott tájékoztatást.

A közterület-felügyelők feladatai közül a legfontosabb a közterület rendjének fenntartása, a közterületen jogellenes cselekmények megelőzése, valamint az önkormányzati vagyon védelme. Az alaptevékenység mellett azonban rendszeresen jelennek meg olyan feladatok is, amelyekre szükséges reagálniuk. Összesen 69 lakossági bejelentés érkezett az osztályra, amelyekre minden esetben megtették a szükséges intézkedéseket, 106 alkalommal nyújtottak tájékoztatást az ügyfeleknek olyan esetekben, amelyek érdemi elintézéséhez nem rendelkeznek hatáskörrel.

A mindennapi tevékenységük mellett az elmúlt időszakban kiemelt figyelmet fordítottak a városi rendezvényekre, a hozzájuk kapcsolódó rendészeti feladatokra. Járőrszolgálataik során továbbra is nagy hangsúlyt fektettek a helyi közutak, járdák, játszóterek, közterületek és a közterületen lévő tereptárgyak ellenőrzésére. Közreműködtek a júliusi, időközi választással kapcsolatos előkészítő, lebonyolító feladatokban. Szeptember elején a város területén lévő általános iskolák környezetében segítették az oda érkezők közlekedését.

Folyamatosan együttműködnek a hulladékszállítást végző szolgáltatóval és a közös képviselőkkel a házhoz menő lomtalanítás ellenőrzésével kapcsolatban. Továbbra is kiemelkedő és szinte napi szintű az együttműködés a Rendőrkapitánysággal, akikkel az elmúlt időszakban 9 alkalommal tartottak közös járőrszolgálatot.

A helyszíni ellenőrzéseik alkalmával a felügyelők 172 esetben alkalmaztak figyelmeztetést azokban az esetekben, amikor az intézkedő felügyelő megítélése szerint elegendő visszatartó erőnek bizonyul a felhívás, valamint ezzel az intézkedési formával is elérhető volt a szabálysértő, szabályszegő állapot megszüntetése.

40 esetben küldtek megkeresést, jelzést közszolgáltatást végző szervezetek felé olyan esetekben, ahol a feltárt probléma kezelése nem tartozik a felügyelők hatáskörébe (veszélyes fák, útburkolat sérülések, közlekedési táblával kapcsolatban, tereptárgyak sérülései, megrongálódott csatornafedelek, illegális hulladék elhelyezés, elhanyagolt ingatlanok stb.). Üzemképtelen gépjárművel kapcsolatos intézkedésre 14 esetben került sor. Helyszíni bírság kiszabása 37 esetben történt, 614.000 forint összegben.

A városrendészeti osztályhoz tartozó ebrendészek a nyári hónapokban összesen 26 esetben fogtak be kóbor ebet és további 7 kutyát adtak be a tulajdonosok. 14 kutya került örökbefogadókhoz és 24 alkalommal került vissza befogott kutya a gazdájához.


Elérhetőségeink
  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere
Népszerű cikkek