Hír
2023. október 13.

Rangos elismerést kapott Rajnai Gábor Plochingenben

Plochingen Város Érdemérme – ezüst fokozat – kitüntetést vehetett át október 12-én németországi testvérvárosunkban Rajnai Gábor alpolgármester.

A rangos elismerést azon személyek kaphatják, akik éveken át tartó különleges tevékenységet folytattak a civil szervezetekben, a kulturális, szociális, gazdasági területeken, vagy különleges egyéni teljesítményt vittek véghez.

Frank Buß polgármester méltató beszédében kiemelte: „ Rajnai Gábor több, mint 30 éve ápolja a barátságot nagy belső meggyőződéssel Oroszlány és Plochingen között, a néha nehéz önkormányzati idők ellenére is. Az elmúlt 15 évben számomra Oroszlány arca Ő volt, egy különleges ember és egy nagyon fontos támasz a testvérvárosi kapcsolatunkban.

A partner és testvérvárosokkal való kapcsolatok nagy értéke azonban nem a polgármesterek, vagy a hivatalos delegációk találkozásában rejlik, hanem az emberek közötti találkozásban, és egymás személyes életkörülményeinek megismerésében. Éppen nekünk, németeknek - akik más nemzetekről szívesen morálisan ítélkezünk -, kellene ezeket a lehetőségeket, találkozásokat kihasználni arra, hogy egymást meghallgassuk. Csak így jöhet létre kölcsönös megértés, bizalom, amely elengedhetetlenül szükséges ahhoz, hogy a felmerülő kérdéseket kritikusan megbeszéljük Nagyon hálás vagyok a testvérvárosi barátságért, a személyes bizalomért, a nyelvi nehézségek ellenére is.”

A színvonalas átadó ünnepséget Lazók Zoltán polgármester, valamint a plochingeniekkel szintén több évtizedes barátságot ápoló evangélikus kórus képviseletében Sztruhár András is megtisztelte jelenlétével.


Elérhetőségeink
  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere
Népszerű cikkek