Hír
2023. október 28.

Tök jó „Tök jó nap”!

Halloween jegyében várta pénteken délután a Kölcsey Ferenc Művelődési Központ és Könyvtár csapata a gyerekeket, családokat.

Halloween a kelták egyik legszentebb ünnepe volt, mely később keveredett több római ünneppel. Az ősi hiedelmek szerint október utolsó napján az eltávozott lelkek útra kelnek és megpróbálnak visszatérni az élők világába. Az emberek tűzgyújtással, felvonulással ünnepeltek, valamint különféle jelmezekbe öltözve próbálták megtéveszteni a szellemeket, hogy azok maradjanak távol otthonaiktól. Amerikában az ír, skót és walesi bevándorlók honosították meg ezeket a hagyományokat, ahol egyre népszerűbb lett.

Az őszi szünet előtti utolsó nap délutánján sok-sok boszorkány, zombi, ördög, pókfiú és póklány, denevér lepte el a művelődési ház épületét. A rendezvényre érkezők először regisztrálták maskarájukat a jelmezversenyre, majd az aulában kézműves foglalkozás, arcfestő és csillámtetováló várta őket, akik segítségével még félelmetesebbé tehették külsejüket.

Ezután kezdetét vette a zenés táncos mulatság DJ Janával. A mulatságot vidám játékot színesítették, majd következett egy fergeteges Zumba a Bius Team közreműködésével. A gyerekek a belépéskor kapott kuponokat felhasználva nyalánkságot és üdítőt kaptak, majd következett a jelmezverseny. A versenyre 54 jelmezt neveztek, így bizony nagyon nehéz dolga volt a zsűrinek. Végül sikerült kiválasztani a három legötletesebb, legrémisztőbb saját kézzel készített jelmezt, így a félelmetes csontváz, az apáca, valamint Koko Wednesday és a Sámán vehette át az édességekből összeállított ajándékokat.

A programot a zseblámpás cukorkakeresés zárta a Szent Borbála téren. A kóborló szellemek által elszórt cukorkákat nagy örömmel gyűjtötték össze a gyerekek.


Elérhetőségeink
  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere
Népszerű cikkek